Над 30 деца от Гоце Делчев мериха сили в спортната надпревара организирана от Тенис клуб – Гоце Делчев

тенисНад 30 деца от Гоце Делчев мериха сили в спортната надпревара организирана от Тенис клуб – Гоце Делчев. Те бяха разделени отборно, като се включиха всички средни и основни училища от града. След оспорвана надпревара първенец при гимназиите станаха тенисистите от ПМГ „Яне Сандански“, втори се класира НПГ „Димитър Талев“, а трети ПГ по МСС „Пейо Яворов“. При основните училища отново отбора на ПМГ „Яне Сандански“ грабна призовото място, на второ място се класираха спортистите от „Първо ОУ“, на трето „Трето ОУ“, а четвърти „Второ ОУ“.

–    иван боянов    /Иван Боянов/ Радвам се, че победих. Аз участвах в по-голямата група, в осми клас съм. Занимавам се с тенис от пет години, радвам се че успявам.

–        Такъв междуучилищен турнир се провежда за първи път, трябва ли по-често да се правят такива състезания?

–        Трябва да се проявяват учениците със своите умения, мисля, че трябва и индивидуален турнир да се проведе, да се покаже кой е най-добрия, а не отборно.

Победителите получиха купи и тениски от организаторите на турнира спортен клуб – „Неврокоп“, който за първи път организира такъв междуучилищен турнир. Идеята е след него да се проведе междуобщинска надпревара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене