Без вода и храна в Пирин в помощ на хората с увреждания

Цветан Найденов и Светослав Атанасов, и Костадин Коюв са трима млади ентусиасти, обединени от инициативата “Оцеляване с кауза – Пирин”. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в гр. Банско, те имат за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на минусови температури в Пирин. В поредица от пет епизода „оцеляващият” Цветан Найденов трябва да пресече Пирин и да достигне до “Защитени жилища 1 и 2” в град Банско, само с дрехите на гърба си; нож; ферородна запалка; снимачна техника; раница с провизиите за Защитените жилища; БЕЗ вода; БЕЗ храна.

Във всеки епизод ще бъдат показвани използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности през които минава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да “достави провизиите”. А провизиите всъщност са зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора.

Целият проект ще бъде заснет за 26 часа, като се има предвид, че пренощуването на “оцеляващият” ще бъде на открито в природата. Основни партньори са община Банско и Организацията на българските скаути, пълноправен член на Световната организация на скаутското движение.
Всички желаещи да се включат в благотворителния проект могат да се свържат с WITTOSURVIVE на сайта им или във Фейсбук. /Пенка Момчилова//АМ/.

Сайт на каузата – https://www.wittosurvive.com/ocelqvaneskauza-pirin/

Youtube канал – https://www.youtube.com/c/wittosurvive

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене