СКАНДАЛНО! ЧОМБЕ ДУХНА В АВСТРИЯ, остави работниците си без заплати

Петричкият бизнесмен Иван Кочев – Чомбе замина при жена си в Австрия за празниците и остави работниците си от обувната фабрика в село Беласица без заплати, оплакаха се подчинените му, които не знаят как ще погасяват оттук нататък борчовете си към банки. “Имам два кредита. Срокът на вноските е до 10 число на месеца. Не знам обаче дали ще мога да внеса парите, защото от фабриката ни казаха, че Чомбе е заминал при жена си в Австрия и е оставил нещата в ръцете на свои подчинени.

Те обаче вдигат ръце и не знаят как да реагират. Пари няма!“, оплакват се масово работниците в обувната фабрика. Безпаричието е принудило повечето от наетите работници на трудов договор да преосмислят решението си. Те поясняват, че търсят работа в други цехове за шиене на обувки, особено в Петрич. Гръцко предприятие, което работи в Петрич от няколко седмици масово приютява бившите работници от фабриката на Чомбе.

Повечето са квалифицирани,с дългогодишен стаж и новият им работодател наготово се възползва от натрупания им опит във фабриката на петричкия бизнесмен, за която упорито се говори, че е пред фалит. Кочев е предпочел да остави нещата в ръцете на няколко души от персонала му и на синът му, казаха негови приближени. Те също потвърдиха патовата ситуация с обувния му бизнес, без да се наемат да коментират дали това е краят на една бизнес империя, начело на която повече от двайсет години стои Иван Кочев – Чомбе.

Ваня Георгиева

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене