Свържете се с нас

Новини

Клуб „Самандови“ сложи край на успешна година със стилно парти

Публикувано

на

Гоцеделчевският тенис клуб „Самандови“ сложи подобаващ финал на състезателната си година, след като събра всички свои членове в ресторант „Орбел“ за приключване на един успешен сезон

Домакин на тържествената вечер бе един от най-големите съмишленици на клуба и на тениса на корт в Гоце Делчев Росен Думанов, който заедно с останалите присъстващи показа, че тенисобществото в южния град не само има здрави корени, но става и все по-голямо. То имаше и немалко дамско лоби, което получи подобаващо присъствие в лицето на Александра Самандова и сестра ѝ Мария, която е и треньор в клуба. Освен тях на линия бяха Мария Стоянова, Ивана Тинева, Гергана Вълчева и Йорданка Караатанасова.

Сред гостите, уважили събитието бяха кметът Владимир Москов, народният представител Богдан Боцев, а така също и друг голям приятел на тениса и спонсор – председателят на ОС Ангел Гераксиев. Всички те заедно с останалите гости бяха приветствани от главния треньор на клуба и негов основател Димитър Самандов, който не скри задоволството си от развитието на този спорт и все по-високото ниво, което демонстрира. Пример за това бе разширения брой на участници в организираните надпревари на местно ниво, където заедно с местните представители се включиха за първи път и чужденци освен състезатели от Перник, София, Благоевград, Сандански, Петрич и др.

Тук бе и бащата на най-успелия до момента състезател на неврокопчани Илиян Дробенов, който учи вече в САЩ Иван Дробенов, с който през лятото играха заедно в турнира на двойки в един от турнирите на ТК „Самандови“. На купона имаше и чуждестранно участие в лицето на испанеца Хуан Позо, който е не само голям почитател на сънародника си Рафаел Надал, но и не по-малко голям приятел на гоцеделчевските тенисисти. Както на всяко веселие на тенисистите особено внимание бе отделено на хубавата музика, която е акомпанимент на всяко тяхно събитие. Заслужено най-голямо място сред тях имаха неувяхващите евъргрийни и актуални денспарчета, някои от които бяха изпълнени от самите присъстващи. Начало на своеобразният „караоке фестивал“ даде Мария Самандова, която демонстрира, че не само има добра форма на корта, но и сериозни певчески заложби. Изпълненията дадоха своя допълнителен тласък на купона, който продължи колкото мач между Федерер и Джокович.

коментара

Новини

Славчо Гоцев представя книгата си „Никола Спасов Малешевски – живот и дело (1850 – 1945)“

Публикувано

на

Славчо Гоцев е роден в Малешевския край. Дядо му Яне Гоцев е създател и ръководител на местния комитет и член на Околийския комитет на ВМОРО, личен приятел и съратник на Гоце Делчев. Баща му Георги Янев Гоцев е виден деец на ВМРО в Скопие през 1945 г, 12 години е политзатворник в бивша Югославия.

Авторът завършва гимназия в гр. Берово и Висша педагогическа академия в гр. Щип, след което следва право в Юридическия Факултет на Скопския университет. Един от създателите и лидерите е на студентска патриотична организация, която се обявява срещу асимилацията и денационализацията на българите във Вардарска Македония. Заедно с негови колеги и съратници е арестуван от властите, разследван и малтретиран, а след общата политическа амнистия през 1962 г. продължава да бъде обект на преследване. Скоро след това семейството му получава политическо убежище в България, където завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност история.

В периода 1982-2004 г. е научен сътрудник в Института по история към БАН, член на Научната група в Благоевград. Автор е на книгите „Национално-революционните борби в Малешево и Пиянец, 1860-1912 г.“ и „Борби на българското население в Македония срещу чуждите аспирации и пропаганди 1878-1945 г“, включени в престижни световни каталози и университетски библиотеки. Написал е и много научни статии по т.н. „македонски въпрос“ от възникването му след Берлинския конгрес през 1878 г. до наши дни.

Понастоящем пенсионер, Славчо Гоцев остава верен на своите възгледи и все така непоколебим патриот.

Г-н Гоцев избра вестник Топ Преса за първото представяне на своята книга „Никола Спасов Малешевски – живот и дело (1850 – 1945)“

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Благоевградският шеф на Топ Преса изгоря с 250 лева!

Публикувано

на

250 лева ще трябва да заплати Методи Байрактарски на мобилен оператор заради сина си известен като  Ice G, най-младият БГ рапър. 12-годишния Георги си купувал разни екстри за любимите си игри от Google Play. За кратко време натрупал 250 лв. показва история на плащането в профила на Гого…. 

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ