На експертен съвет , община Гърмен прие проекта на ОУ “Христо Ботев“ в Долно Дряново за изграждане на физкултурен салон за 350 000 лева

Община Гърмен преди дни  е приела на експертен съвет внесеният от ръководството на ОУ „Христо Ботев“в село Долно Дряново проект за изграждане на физкултурен салон.Изработеният проект за новата сграда която ще бъде до самото училище е на арх. Джемал Башов ,възпитаник на училището в Долно Дряново .

Това е добрата новина с която стартира новата предколедна седмица колективът на училището в Долно Дряново което управлява г-жа Гюлка Арнаудова .

Стойността на проекта за изграждането на новото спортно съоръжение е 350 000 лева ,а надеждите на децата които са със силен спортен дух и афинитет към спорта , колектива на училището и жителите на селото са , от МОН и държавата да  подсигурят финансиране  за да се осъществи мечтата и на родители и на учители децата от Долно Дряново да имат закрит физкултурен салон и да тренират и през зимата . Проекта за изграждането на физкултурния салон в училището в Долно Дряново бе представен и пред заместник просветния министър Таня Михайлова при посещението й с делегацията  водена от евродепутата Асим Адемов  в училищата от общините Гърмен и Гоце Делчев . Като директор титуляр на училището в Долно Дряново, местите се надяват също и на помощта за осигуряването на финансиране за изпълнението на проекта и на  евродепутата Асим Адемов .

Хората от селото коментират,че при строителството на училището е имало предвидено място за физкултурен салон с панели но е било пропаднало . Според проекта на арх. Джемал Башов,спортното съоръжение на училището в Долно Дряново ще бъде с размери : 500 кв. м. с 25 метра дължина,18 метра ширина и 8 метра височина ,със зали за  фитнес , тенис и др. а мини стадиона с два реда седалки . Предвиденото по проекта строителство е със сандвич панели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене