16 000 лв събраха на благотворителен търг на Ротари клуб в Гоце Делчев (ВИДЕО)

Внушителната сума от 16 000 лева, Ротари клуб Гоце Делчев събраха на десетия си юбилеен коледен бал. Всяка година, през месец декември, неврокопските ротарианци провеждат благотворителен бал с търг. На търгът, поканените хора с възможности и благородни сърца наддават за произведения на изкуството, скъпи бижута, маркови напитки, дрехи, аксесоари, деликатеси и кулинарни изкушения. Освен това, по време на бала се организира и благотворителен базар с подобни предмети приходите от който също се прибавят към сумата са съответната кауза. А каузата на тазгодишната инициатива на Ротари клуб Гоце Делчев е да се създаде Детски център за изкуства. Предвижда се той да бъде създаден в свободните помещения на бившия младежки дом в града. Общинската управа подкрепя идеята и обеща да даде посочените помещения безвъзмездно за създаването на центъра.

През изминалите десет години от създаването на Ротари клуб в Гоце Делчев са осъществени редица благотворителни инициативи с обществена полза. Някои от тях са: инфраструктурни проекти, като облагородяването и осветлението на кръговото кръстовище на изхода на града, дарение на редки и скъпо струващи апаратури за общинската болница, изграждане на порк за отдих и свиждане в двора на болницата и много други. Освен познатите изкуства с които се занимават децата в района, в бъдещият Детски център за изкуства ще бъдат организирани несъществуващи до сега форми на сценично изкуство като театрална група и детски оркестър.
В незабравимо шоу превърна благотворителния бал популярният ТВ водещ и изпълнител, Иво Танев.

На организираната томбула, кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов се оказа, че бе закупил печеливш билет, а водещият изказа възхищението си от града и поздрави кмета за подкрепата на ротарианската инициатива. На благотворителния търг бяха разиграни 12 предмета. Младият бизнесмен Георги Близнаков си хареса картината „Свобода“ на художничката Мария Иванова. За да се сдобие със „свободата“, той победи конкурентите си с предложената сума от 1 500 лв. А картината на Андон Костов, вариант на творбата на Мърквичка, „Ръченица“ изпълнена с трудната техника – пясъчна микромозайка, бе разиграна на таен търг с първоначална цена 1000 лв. Победител стана купувач пожелал анонимност, който предложи 2 001 лв.

Да почетат благотворителния бал на ротарианците бяха: кмета на общината, Владимир Москов заедно със заместникът си Саит Иброш, кмета на Гърмен, Минка Капитанова, евродепутата Асим Адемов, народният представител, Богдан Боцев. Участваха също така и представители на клубовете Банско-Разлог, Петрич и Благоевград
Веселото настроение на мероприятието осигуриха Иво Танев заедно с дъщеря си Албена и местните: танцова формация „Неврокопчанки“ и невероятната певица Вили Пендичева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене