СУ ,,Христо Смирненски“ в сатовчанското село Кочан удостоено със специална награда от Министерството на младежта и спорта!

На официална церемония в Министерството на младежта и спорта миналият ден заместник министъра Стоян Андонов връчи на СУ ,,Христо Смирненски“ в сатовчанското село Кочан почетният плакет за цялостен принос, участие и привличане на широка общественост към посланията на Европейския ден на спорта в училище.

Към престижната награда кочанското училище получи на официалната церемония в Министерството на младежта и спорта още, сертификат, парична награда от 500 лв. както и спортни уреди и пособия!

Наградите бяха връчени от зам. министър Стоян Андонов на учителят по физкултурните дейности в школото Динко Кумбаров организатор на Европейския ден на спорта заради който училището в Кочан стана фаворит в страната.

Училището ръководено от директора Гълъб Чаушев в което отговарящ за спортните дейности е учителят Динко Кумбаров, силно изпъкна сред останалите училища със своите активности, които бяха общо 64 на брой, проведени в рамките само на 22 часа.

Сред по интересните спортни мероприятия проведени в кочанското училище по време на Европейският ден на спорта са туристически поход до ,,Седемте рилски езера“, изкачване на стълбите към храм-паметника ,,Шипка“, плувни занимания на басейните в Огняново, спортни занимания в детската ясла и детската градина в селото, спорт в обувните предприятия ,,Финта“ и ,,Савекс“,  турнири по различни видове спорт, щафетни и подвижни игри, кръгова тренировка и общоселско хоро.

По време на Европейския ден на спорта, училището в Кочан получи голяма обществена подкрепа. Зад каузата на СУ ,,Христо Смирненски“ застанаха Българския олимпийски комитет в лицето на първата ни световна рекордьорка в леката атлетика Йорданка Благоева, народният представител Анна Александрова, кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, председателят на общински съвет Сатовча д-р Ивайло Моллов и кмета на Кочан д-р Юрий Моллов.

Така, най-активното училище в България както за  миналата, така и за настоящата година се оказа  СУ ,,Христо Смирненски“ в село Кочан община Сатовча което заслужено бе наградено от най-високо ниво с признание, почетният плакет и редица други материални и парични награди.

През 2018 година празникът на физическата активност завладя 410 учебни заведения в цяла България. В рамките на един ден бяха организирани множество различни събития с участието на над 90 000 ученици и близо 11 000 преподаватели и родители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене