Хора с големи сърца събраха 16 000 лева на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб-Гоце Делчев

Картина шедьовър изработена от пясък на Андон Костов от Дъбница продадена за 2001 лева на таен търг.

Добри хора с големи сърца снощи  изпълниха до краен предел големият неврокопски ресторант „Орбел“ за да подкрепят поредната и невероятна кауза на ротарианците от града, а именно, в Гоце Делчев да бъде създаден Център на изкуствата за талантливите деца не само от Гоце Делчев но и от целия  регион.

“Тази година мотото на Ротори е „Бъди вдъхновението“ и аз се надявам да вдъхновим всички с нашата коледна кауза така както вдъхнови нас нашата приятелка Мария Джаджева  която отдавна настояваше да направим нещо за по-големите деца от Градъ.

Да, думата градъ е обединяваща за децата от целият гоцеделчевски регион за които вратите на новият Център на изкуствата ще бъдат широко отворени“ сподели пред голямата аудитория председателят за 2018/2019 год. на Ротари клуб Гоце Делчев нотариус Ваня Бумбарова.

Центъра на изкуствата в изпълнение на каузата на Ротари клуб Гоце Делчев ще бъде разположен в Младежкия дом. Кмета на общината Владимир Москов вече е обещал да предостави помещения в които ще бъдат създадени, различни школи като театрална група, детски оркестър и др., ще бъдат организирани различни курсове като ръкоделие в който децата вместо пред компютрите и смартфоните да се учат да плетат топли шалове, ръкавици за други деца в нужда. Идеята на ротарианците е, да закупят и стан за да може децата от града и региона да се учат да пазят и съхраняват  традициите на които гоцеделчевският регион и България са изключително богати.

“Много проекти сме реализирали през изминалите 10 години. С помощта на дарители с големи сърца построихме детски площадки, оформихме кръговото пространство на входа на града ни, направихме открит музей който краси и допълва като атрактивна туристическа дестинация пространството покрай вековните чинари в Гърмен, а само преди дни предадохме на болницата направен с дарения от коледния благотворителен бал прекрасен кът за отдих в двора.

През тези 10 години сме дарявали и медицинска техника и апарати които да са в помощ за качественото здравеопазване, но каквото и да се направи в тази област, ние от Ротари сме убедени, че е добре дошло и винаги ще има още на кого да се помогне. Затова  тази година решихме да направим нещо за децата, да ги откъснем от компютрите, телевизорите, телефоните, поне за малко и да ги накараме да творят“ заяви още от името на ротарианците и тяхната кауза за 2019 година нотариус Бумбарова.

Така снощи в атмосфера на истинска елегантност, стартира  поредната благотворителна коледна вечер на Ротари клуб – Гоце Делчев. Сред официалните гости бяха евродепутата Асим Адемов,  народния представител Богдан Боцев, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен, Владимир Москов и Минка Капитанова, зам. кмета Саид Иброш, ротарианци от Благоевград, Банско и Разлог, доктори, адвокати , нотариуси, бизнесмени, директори на училища и много други хора с големи сърца които показаха истинска съпричастност с каузата на гоцеделчевските ротарианци.

Водещият на вечерта Иво Танев и прекрасната Албена от първото издание на X Factor Bulgaria буквално спечелиха сърцата на присъстващите с изпълненията и сърдечното им приобщаване към общата кауза.

Музикалната програма откриха малките танцьори на  Костадин Гьоргов от ТФ “Неврокопчанки“, а талантливата Вили Пендичева се оказа един от истинските таланти на Гоце Делчев. Вили получи заслужени аплодисменти за всички свои изпълнения от емоционалната публика и горещи поздравления за таланта й от двамата професионалисти Иво Танев и Албена от X Factor Bulgaria  които й пожелаха да я видят и на подиума на фактора.

В празничната програма на коледната благотворителна вечер на ротарианците не липсваше както томбола с интересни награди така и голям търг на който се наддаваше ожесточено за каузата посветена на децата.

Така пет уникални картини на местната художничка Мария Иванова достигнаха при наддаванията двойно и дори тройно по-високи цени от обявените първоначални и намериха своите собственици-подкрепящи благородната кауза. Бизнесмена Александър Синанов си купи прекрасното  творение на художничката Мария Иванова „Неделя сутрин“ за 650 лева при първоначална цена -300 лева, следващата картина на Мария „Златна река“ пък бе продадена на красивата съпруга на директора на ДГС “Гърмен“ Денис Шенгов, Ава Шенгова за 550 лева чиято цена тръгна от 380 лева. Съпругата на строителния бос Георги Петканин задоволи изтънченият си вкус като наддаваше до последно и брои 1300 лева за уникална икона – дърворезба първоначалната цена на която бе 350 лева. На търга бяха продадени за 700 и за 400 лева след наддаване две красиви национални носии /мъжка и женска/ изработени от Силвия Запрева от Петрич. „Каменните цветя“ от пясък на Андон Костов купи за 600 лева хотелиера Ники Панчев който сам наддаваше за нея в желанието си да се съберат повече пари за реализирането на каузата на Ротари клуб Гоце Делчев. На търга бяха продадени още бутикова колекция вино “Мелник“ за 400 лева закупена от председателят на клуба нотариус Бумбарова която се включи и в голямото наддаване за картина „Свобода“ която си купи за 1200 лева бизнесмена Близнаков младши въпреки, че в конкуренцията освен нотариус Бумбарова наддаваше и баща му – Близнаков старши.

Много успешно с четири оферти над определената първоначална цена от 1000 лева, се представиха снощи дарителите и при проведеният таен търг за уникалната картина от пясък на творецът от гърменското село Дъбница Андон Костов „Хоро“ – невероятна негова интродукция по едноименната творба на майстора на живописта, чехът Иван Мърквичка който остави целият си талант и любо в България.

В четирите плика за картината „Хоро“ на Андон Костов, тайните дарители бяха предложили сумите – 1333 лева, 1550 лева, 1555 лева и съответно собственик на шедьовъра стана дарителят който в запечатаният плик предложи най-високата цена, а именно 2001 лева. Така за каузата за 2019 година на Ротари клуб–Гоце Делчев, благодарение на хората с големи и добри сърца  бе събрана сумата от 16 000 лева.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене