Свържете се с нас

Светско

Иновативен урок в Трето ОУ „Братя Миладинови“

Публикувано

на

На 07 декември 2018 г. в Трето основно училище „Братя Миладинови” г-жа Мария Пиргова – главен учител и класен ръководител на ІІ „б” клас, проведе открит урок по околен свят на тема: „Природата около мен”. Урокът е част от годишния план на Методическото обединение на началните учители в училището, което през настоящата учебна година работи по въвеждането в образователния процес на иновативния метод на преподаване – „Мисловни карти”.

С въвеждането на този метод училището защити и спечели проект пред МОН през учебната 2017/2018 г. и така стана част от семейството на иновативните училища в страната. Целта на урока бе да се проследи въвеждането на метода през първата година на иновативния процес и да се проучат нагласите на ученици и учители към модерните начини на преподаване и учене. На урока присъстваха директорът на училището г-жа Мариана Халачева, много учители и родители.

На провелото се обсъждане след урока, преподавателите изразиха задоволството си от уменията на второкласниците да работят с мисловни карти, да усвояват бързо и лесно учебното съдържание и да излагат без притеснение наученото.

коментара

Новини

За шеста поредна година кметът Камбитов връчва приза „Училище на годината“

Публикувано

на

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за поредна година ще връчи приза „Училище на годината“.  И в това издание на  церемонията две учебни заведения ще бъдат удостоени с отличието „Училище на годината 2019“.

Събитието ще се проведе в зала „Яворов“ на 23 май от 19.00 часа. В навечерието на деня на славянската писменост и култура, шествие на знамената ще премине по главните улици в Благоевград,което ще тръгне от Съдебна палата в 18.30 часа. След пристигане на знамената в залата, програмата продължава с предаването на знамето от миналогодишните победители на новите призьори.  В залата, освен обявяването на училищата победители,  ще бъдат наградени и дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката  в  Благоевград.

Както всяка година и тази кметът д-р Атанас Камбитов ще даде специален прием за дейците на културата, образованието и науката. Той ще се проведе в същия ден  в зала “22 септември” от 21:00 часа.

През изминалата 2018 година победители в конкурса „Училище на годината“ бяха  III Основно училище „Димитър Талев“, VIII СУ „Арсений Костенцев“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Последна вечер за територия за млад театър „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. „Под манастирската лоза“ изпраща тазгодишното издание

Публикувано

на

Тази вечер е големият финал на театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. От 19.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров“, на Голяма сцена, премиерно ще бъде представен спектакълът на Калин Ангелов „Под манастирската лозя“ по Елин Пелин. В ролите на сцената ще видим актьорите Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски, Пепа Манева. Музиката е на Мартин Каров, а сценографията и костюмите са на Никола Налбантов.

Това е двадесет и шестата постановка, включително и в Модул „Памет“, в тазгодишното издание на „Тара-ра-бумбия“. В рамките на 10 дни Благоевград се превърна в територия за млад театър и посрещна десетки актьори, познати не само в България, но и по света, таланти, които виждаме не само на театралната сцена, а и на малкия и големия екран.

Билети за последното представление може да намерите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“- Благоевград.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ