Свържете се с нас

Рецепти

Апетитен тиквен чийзкейк без печене

Публикувано

на

Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента – любимата тиква, портокал, канела и лешници. Топящ се в устата, запомнящ се вкус, а най-хубавото е, че не се пече.

Необходими продукти:

2 пакета бишкоти 100 г печени лешници 100 г стопено масло 1 ч.л. канела

Продукти за крема: 525 г крема сирене (3 опаковки) 100 г захар 450 г тиквено пюре (вижте по-долу как се приготвя) 1 ванилия кората от половин портокал 200 мл студена сладкарска сметана канела за поръсване портокалова кора

Начин на приготвяне:

Тиквеното пюре: Измийте тиквените парчета и ги поставете в тенджера с вода, колкото да ги покрие, заедно с 1/2 ч.ч. захар. Кипнете и варете тиквата до омекване. Извадете я от водата и отцедете. Намачкайте фино на пюре с вилица.

Основата: Смелете лешниците в блендера. Добавете бишкотите и ги блендирайте. След това добавете стопеното масло и канелата. Блендирайте до хомогенност.

Поставете ринга в тортена чиния и изсипете трохите. Заравнете и леко притиснете с ръка. Приберете в хладилника, докато приготвите крема.

Крема: В купа разбийте крема сиренето, заедно със захарта. Добавете тиквеното пюре, ванилията и настърганата портокалова кора. Измийте бъркалките на миксера. Подсушете ги добре. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа на меки връхчета и я добавете в крема. Разбийте с миксер крема до хомогенност. Изсипете крема върху основата и внимателно го заравнете. Охладете няколко часа в хладилник и внимателно прокарайте нож по ръба, за да отстраните ринга. Поръсете с канела през фина цедка и настържете небрежно портокалова кора за украса.

Източник: vkusnoteka.bg

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Постен кекс с тиква и сушени плодове

Публикувано

на

Постните ястия могат да бъдат много вкусни и да станат част от ежедневното менюто на всеки за цялата година, а не само по Коледа. Това в пълна сила важи и за постните сладкиши.

Необходими продукти:

3 чаени чаши брашно

1 чаена чаша вода

2 чаени чаши тиква

1/2 чаена чаша олио

1 чаена чаша захар

1 кафена чаша сушени плодове

1 кафена чаша орехи

1 чаена лъжица канела

1 пакетче бакпулвер

1/2 чаена лъжица сода за хляб

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за постен кекс с тиква и сушени плодове е подготовката на продуктите. Почистете и настържете тиквата, пресейте брашното, заедно с бакпулвера и содата и ги оставете на страна.

С помощта на миксер, или тел, или просто с вилица разбийте течните съставки и захарта, след което малко по малко при непрекъснато разбиване добавете брашнената смес. След като се е получила хомогенна смес добавете орехите, настърганата тиква и нарязаните на дребно сушени плодове. Може да ползвате всякакви сушени плодове – стафиди, смокини, кайсии, сини сливи, даже и фурми. Разбъркайте добре сместа, така че плодовете и тиквата да се разпределят равномерно, а не само в едната част на постния кекс с тиква и сушени плодове.

Намажете формата за кекс с малко олио и изсипете сместа за постния кекс във формата. Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. За да сте сигурни, че вашият постен кекс с тиква и сушени плодове е изпечен го бучнете с клечка за зъби, ако остане суха, то значи е готов. След като го извадите от фурната и изстине, може да го поръсите с пудра захар. Имайте предвид, че преди да го поръсите с пудра захар трябва задължително да е изстинал, защото в противен случай захарта ще попие в кекса.

Източник: supichka.com

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Венец от кайма с картофена плънка

Публикувано

на

Идеята за тази рецепта е вдъхновена от рулото Стефани. Разликата тук е, че това не е затворено руло и плънката не е от зеленчуци, а от картофено пюре.

Необходими продукти:

1 кг телешка кайма

100 гр бекон на ленти

5 яйца

2 с.л. галета

2 ч.л. сол

1 глава лук

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. кимион

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 връзка магданоз

за плънката:

600 гр картофи

150 гр моркови

20 гр масло

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. индийско орехче

стреч фолио

алуминиево фолио

кръгла форма за кекс

вилица или преса за картофи

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на едро лука. Сложете в кухненски робот лука, каймата, галетата, подправките и магданоза. Разбъркайте каймата (ако нямате кухненски робот – омесете каймата с ръце в купа).

Сложете каймата в купа и я покрийте със стреч фолио. Пъхнете в хладилника.

Обелете картофите и морковите. Сварете ги до омекване. Извадете от тенджерата и сложете в купа. Добавете им маслото, солта и индийското орехче. Намачкайте с вилица или преса, и направете на пюре.

Пуснете фурната да се загрява на 180ºС.

Подредете лентите бекон във формата. Сложете каймата във формата и с ръце разнесете равномерно по стените. Сипете картофеното пюре в улея от кайма и го загладете с лъжица. Покрийте формата с алуминиево фолио и пъхнете във фурната.

Печете около 40 минути. Извадете и махнете фолиото. Счупете отгоре яйцата на равни разстояния едно от друго. Пъхнете обратно във фурната и печете още около 15-20 минути, докато яйцата се опекат.

Източник: harryandlexy.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ