Свържете се с нас

Рецепти

Апетитен тиквен чийзкейк без печене

Публикувано

на

Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента – любимата тиква, портокал, канела и лешници. Топящ се в устата, запомнящ се вкус, а най-хубавото е, че не се пече.

Необходими продукти:

2 пакета бишкоти 100 г печени лешници 100 г стопено масло 1 ч.л. канела

Продукти за крема: 525 г крема сирене (3 опаковки) 100 г захар 450 г тиквено пюре (вижте по-долу как се приготвя) 1 ванилия кората от половин портокал 200 мл студена сладкарска сметана канела за поръсване портокалова кора

Начин на приготвяне:

Тиквеното пюре: Измийте тиквените парчета и ги поставете в тенджера с вода, колкото да ги покрие, заедно с 1/2 ч.ч. захар. Кипнете и варете тиквата до омекване. Извадете я от водата и отцедете. Намачкайте фино на пюре с вилица.

Основата: Смелете лешниците в блендера. Добавете бишкотите и ги блендирайте. След това добавете стопеното масло и канелата. Блендирайте до хомогенност.

Поставете ринга в тортена чиния и изсипете трохите. Заравнете и леко притиснете с ръка. Приберете в хладилника, докато приготвите крема.

Крема: В купа разбийте крема сиренето, заедно със захарта. Добавете тиквеното пюре, ванилията и настърганата портокалова кора. Измийте бъркалките на миксера. Подсушете ги добре. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа на меки връхчета и я добавете в крема. Разбийте с миксер крема до хомогенност. Изсипете крема върху основата и внимателно го заравнете. Охладете няколко часа в хладилник и внимателно прокарайте нож по ръба, за да отстраните ринга. Поръсете с канела през фина цедка и настържете небрежно портокалова кора за украса.

Източник: vkusnoteka.bg

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

ЗАПЕЧЕНИ БРОКОЛИ СЪС СМЕТАНА, ЯЙЦА, ПРЯСНО МЛЯКО И КАШКАВАЛ

Публикувано

на

ПРОДУКТИ:

2 броколи

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. течна сметана

200 г кашкавал

1 ч.л. черен пипер

сол

РЕЦЕПТА:

Броколите (2 бр) се накъсват на розички и се бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се.

Поставят се в огнеупорна тавичка и се заливат с разбитите с прясното мляко (1 ч.ч.) яйца  (3 бр), а също и със сметаната (1 ч.ч.). Посоляват се и се добавя черен пипер (1 ч.л.).

Ястието се поставя във фурна и се пече при 180 градуса около половин час. След това се изважда от фурната, поръсва се обилно с настърган кашкавал (200 г) и се връща обратно във фурната, докато кашкавалът се запече и стане хрупкав.

Ястието се сервира горещо.

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Ароматно агнешко печено в гювеч

Публикувано

на

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1.5 кг агнешко месо

3 връзки пресен лук

2 връзки джоджен

1 бр. лимон

80 г масло

мащерка, розмарин, салвия, куркума, чесън на прах

сол, черен пипер

2-3 с.л. олио

2 с.л. червен пипер

1 ч.ч. ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива и се подсушава. Намазва се хубаво с подправките и се оставя да отлежи една нощ в хладилника. От лимоновият сок месото става много крехко и ароматно. Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинен гювеч (може да се пече и в йенска тенджера или тава с фолио, но най-вкусно става в пръстен съд). Агнешкото месо се поставя върху тях, поръсва се с парченца масло и се наливат 2 ч.ч. гореща вода. Затваря се с капак и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, налива се 1-2 ч.ч. гореща вода и отново се запича под капак 20-30 минути.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ