Над 3000 килограма отпадъци събраха учениците от Гоце Делчев в „Европейска седмица за намаляване на отпадъците“. Първенци са възпитаниците от Първо ОУ!

Ученици до 7 клас от трите основни училища в  Гоце Делчев и  ПМГ „Яне Сандански“ се включиха в кампанията „Европейска седмица за намаляване на отпадъците“и събираха разделно рециклируеми отпадъци, подходящи за повторна употреба – картон, хартия, пластмаса, опаковки и др.

Те успяха да съберат общо над 3 тона отпадъци. Ето и класирането:

На първо място  е Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – 1740 кг. на второ място с 1400 кг отпадъци са  учениците от ОУ „Гоце Делчев“

Трето ОУ „Братя Миладинови“  събраха 100 кг. , а ПМГ „Яне Сандански“ – 140 кг.

Всички училища ще бъдат наградени съобразно количеството събрани отпадъци и вида им.

Община Гоце Делчев се включи в Европейската кампания „Европейска седмица за намаляване на отпадъците“. Само 6 са общините в България, които са взели участие в тази кампания и това са: София, Панагюрище, Пловдив, Димитровград, Шумен и Гоце Делчев.

За своята кампания, община Гоце Делчев реши да включи младите хора от училищата, защото те са нашето бъдеще и за тях е най-важно и полезно да научат ползите от рециклирането и преработването на отпадъците, както и от  намаляването им.

dav

dav

dav

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене