Читалището в Балдево с нов покрив, строителите побиха националното знаме и викаха „Дар ми дойде „

Ремонти  за хиляди левове стартираха на връх християнския празник Никулден и преди края на 2018 година  в гърменското село Балдево . Такива ремонти  текат и почти във всички населени места в община Гърмен , съобщиха кметове .  Ремонтират се екстрено общински сгради и кметства , подготвят се за зимата улици .

Така днес в  Балдево бе пренареден и стегнат като нов покрива на местното читалище . Кмета Илиана Гюрнева извади чисто ново национално знаме,  а строителите на А-Строй го побиха на покрива и по стар български обичай викнаха „Дар ми дойде“ .

Сградата на местното кметство в Балдево също ще бъде реновирана както и ще бъдат оправени улици , ще бъдат почистени канавки  преди да са  настъпили  зимните дни с валежите от снегове и дъждове . Местните хора в Балдево днес се радваха  на обновения покрив на читалището което течеше и не бе ремонтирано  с години .Радваха се и на многото струпана строителна техника и хора в селото които   работеха здраво .“ От как се помним такива ремонти в Балдево не са се случвали,ако всяка година се стягаше по нещо по селата ни общината щеше да е райска градина „ коментираха местните от Балдево .

Попитахме кмета на община Гърмен  с какви пари се извършват ремонтните дейности в населените  места в общината и то в последния месец от  годината  „  В момента изпълняваме капиталовата програма на общината . В нея сме заложили   средства за капиталови разходи , ремонти на  общински сгради и пътища .Средствата са си наши  и сме ги гласували от бюджета според нуждите  от ремонти във всяко населено място „заяви Капитанова . Тя уточни , че такива ремонтни дейности преди края на 2018 година текат в селата, Дъбница, Дебрен , Огняново, Рибново, Горно и Долно Дряново и  др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене