Свържете се с нас

ТОП НОВИНИ

Ще подменят водопровода в три села от община Дупница, ето кои са те

Публикувано

на

До края на този месец ще бъдат обявени процедурите по избор на изпълнител за подмяна водопреносната мрежа в три от селата на община Дупница, информират от пресцентъра на администрацията. След проведени разговори между кмета на Общината инж.Методи Чимев с МРРБ, и вече се работи по документацията за селата Яхиново, Самораново и Бистрица. Градоначалникът вече анонсира за постигнатите положителни резултати по време на последната сесия на Общински съвет-Дупница. „Не е тайна, че за осигуряване на финансиране за тази дейност водим разговори отдавна. Започваме от най-големите села в общината, където също водопреносната мрежа, както и в града е в окаяно състояние и поетапно ще се работи за подмяната. Процедурите по избор ще бъдат на инженеринг. Служителите вече работят по документацията и проектирането. Има още някои моменти да бъдат доуточнени и тогава ще обявим конкретика“, каза инж.Чимев.

коментара

Новини

Урок „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Музеите като образователна среда“ за седмокласниците от ПМГ”Яне Сандански“

Публикувано

на

Днес, седмокласниците от ПМГ „Яне Сандански“, с преподавател Красимира Беева, се включиха в поредния урок по националната програма на Министерството на образованието и науката „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Музеите като образователна среда“.

Учениците разгледаха темата „Българската култура след Освобождението“, а желанието, с което се включиха в дебатите по урока, доказа  истинският им интерес  към българската култура.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметът д-р Атанас Камбитов направи оглед на ДГ №8 „Вечерница“ и дворното място преди старта на СМР дейностите

Публикувано

на

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов направи оглед на детска градина „Вечерница“ и дворното място преди старта на СМР дейностите по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“.   В изпълнение на проекта ще бъде изградена  нова сграда за целодневна грижа за децата.  В основната сграда на детската градина ще бъдат доставени и монтирани нови уреди в кухненското и пералното помещение, ще бъдат подменени мебелите в занималните и спалните. Ще бъдат ремонтирани и обновени детските площадки и ще бъде изградена една нова такава в двора на ДГ „Вечерница“. В рамките на проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, който се финансира по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура”, Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 се предвижда още и ремонт на  училищните сгради на III ОУ „Димитър Талев“, V СУ „Георги Измирлиев“ и НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, където ще бъде изграден и физкултурен салон.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ