Свържете се с нас

ТОП НОВИНИ

Ще подменят водопровода в три села от община Дупница, ето кои са те

Публикувано

на

До края на този месец ще бъдат обявени процедурите по избор на изпълнител за подмяна водопреносната мрежа в три от селата на община Дупница, информират от пресцентъра на администрацията. След проведени разговори между кмета на Общината инж.Методи Чимев с МРРБ, и вече се работи по документацията за селата Яхиново, Самораново и Бистрица. Градоначалникът вече анонсира за постигнатите положителни резултати по време на последната сесия на Общински съвет-Дупница. „Не е тайна, че за осигуряване на финансиране за тази дейност водим разговори отдавна. Започваме от най-големите села в общината, където също водопреносната мрежа, както и в града е в окаяно състояние и поетапно ще се работи за подмяната. Процедурите по избор ще бъдат на инженеринг. Служителите вече работят по документацията и проектирането. Има още някои моменти да бъдат доуточнени и тогава ще обявим конкретика“, каза инж.Чимев.

коментара

Новини

Доц. Василев разказа на учениците какво е Обществения посредник и по какви въпроси могат да се обърнат към него

Публикувано

на

Общественият посредник на територията на Община Благоевград за първи път изнесе презентация на ученици от XI и XII клас в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий – Благоевград. Доц. Василев разказа на учениците какво е местния Обществения посредник и по какви въпроси могат да се обърнат към него. Той представи както дейността си до момента, така и целите и приоритетите за предстоящата година, участието си в публични дискусии и форуми и бъдещите кампании и инициативи в институцията Обществен посредник на територията на Община Благоевград. Основната цел към която доц. д-р Валентин Василев се стреми е да помогне на институцията да стане разпознаваема в социалния и обществен живот и с присъствието си да бъде както защитник и посредник между гражданите и администрацията, така и катализатор за нови идеи, подпомагащи диалога между гражданското общество, образователните институции и публичната администрация. Срещата завърши с приятелско обещание за нови скорошни срещи и инициативи.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Мисия без граници с Рождественски благотворителен концерт

Публикувано

на

„Мисия без граници“ обединява  хора  на Рождественски благотворителен концерт за четиригодишната Лия от село Полето.

 Концертът ще се проведе на 22.12.(събота), от 18:00 часа,  в Читалище „Св.Климент Охридски“  в Симитли. В духа на празника благодетелите от „Мисия без граници“ са подготвили много поучителни истории и прекрасни песни, които да ни накарат да се чувстваме празнично.

Всеки желаещ може да помогне за лечението на 4-годишната Лия, която страда от Детска церебрална парализа- квадрипареза. Диагнозата е поставена малко след раждането на момиченцето. Проведени са множество рехабилитации. За семейството ѝ всяка промяна означава голяма победа, но се оказва, че успешното лечение в България не е възможно на този етап.

Лечението може да бъде проведено в Болница за майки и деца „Нанхай“ в Китай . 4-месечен курс на рехабилитация в клиниката ще им струва 25 000 лева, сума непосилна за техните възможности и сили.

Добрите хора от „Мисия без граници“ отварят  сърцата си и искат да помогнат  на Лия да постигне своята мечта. Рождество е, нека го споделим с добри хора и да бъдем съпричастни!

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ