ПРОКОБА НАД СЕМЕЙСТВО ОТ ЮГОЗАПАДА! Откриха замръзнал до реката мъж, загубил сина си преди 20 дни

Тежка прокоба се стовари върху семейство от дупнишкото село Крайници. Местните са потресени от нелепата смърт на бившия шофьор Пламен Механджийски, на 62 г., който е станал жертва на “бялата смърт” 20 дни след като погреба 31-годишния си син. Пламен е открит замръзнал до коритото на реката, която минава през Крайници, от случайно минаващ жител на селото, тръгнал на работа около 6,30 ч. миналия ден.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали криминалисти и дежурен екип от Спешен център – Дупница. Медиците само констатирали смъртта на Пл. Механджийски. Криминалистите са установили, че няма извършено насилие върху починалия, но въпреки тази констатация тялото му е закарано за аутопсия в Кюстендил.

В Крайници се коментира, че Пламен Механджийски вечерта е ходил до негов съселянин, който живее далече от дома му, за да се уточнят кога да изварява ракия на казана. На връщане към дома си най-вероятно мъжът е получил епилептичен припадък, тъй като имал такова заболяване, и е паднал в тъмното до реката. Никой не е минал през това време по пътя и той е починал от измръзване. Съпругата му научила сутринта, че е намерен вкочанен на пътя. Тя гостувала на майка си същата вечер в съседното село Яхиново.

Смъртта на Пламен Механджийски е втората за семейството в рамките на 20 дни. Синът му Росен, който излежавал присъда за кражба в затвора в Бобов дол, бил пуснат предсрочно поради тежко заболяване и преди няколко седмици починал.
Преди да се пенсионира по болест, Пламен Механджийски работил като шофьор.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене