Изключителен интерес към картините на сатовчанеца Цветан Кавраков подредени в столичната галерия „Класика”

Изложбата на Цветан Кавраков от Сатовча която е подредена в столичната галерия „Класика” на ул. Юрий Венелин 32  на ъгъла с ул. „Л. Каравелов”, се радва на небивал интерес от страна на истински  ценители на  изкуството .

Уникалните картини на Кавраков са изработени от пясък   заради което интересът към тях и самият автор е още по- голям . Освен  картини от родния край ,в уникална колекция самоукия творец който е и инвалид е събрал  майсторски изработени портрети от пясък на  всички български царе и ханове .

Официалното откриване на изложбата на Цветан Кавраков от Сатовча бе  на 3 декември .До 8-ми декември   творбите на самоукия талант и самият той ще продължат да   са във фокуса  многото посетители и   националните медии.

Както писа Топ Преса ,организатори  на интересната изложба са JAMBA и галерия „Класика”.

Организаторите  обясниха, че изложбата на Цветан Кавраков в която участват и творби на млади художници от страната и чужбина   е с цел фондонабиране и популяризиране на проект за изграждане на Адаптиран кариерен център за младежи, който да разкрие повече възможности за професионални обучения и реализация пред хора с различни възможности в страната.

 

В България има около 800 000 души с различна степен и вид увреждания, но едва 10 % от тях работят. Липсата на равен достъп, качествено приобщаващо образование и дискриминация са основните фактори за високите бариери при включване в пазара на труда за хората с различни възможности у нас.

 

JAMBA стартираха Национална информационна кампания, която има за цел да промени нагласите към хората с увреждания  като покаже техните възможности, таланти, потенциал и това, че всеки един човек може да се развива успешно в подходяща професионална сфера.

Цветан Кавраков е роден през 1972 г. в  Сатовча. Завършил е образование със специалност оператор на металорежещи машини. Женен е и има едно дете.

През 2006 г. претърпява травма на шийните прешлени след нелеп инцидент в гората ,който го приковава в инвалидна количка .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене