Свържете се с нас

Таблоид

Изключителен интерес към картините на сатовчанеца Цветан Кавраков подредени в столичната галерия „Класика”

Публикувано

на

Изложбата на Цветан Кавраков от Сатовча която е подредена в столичната галерия „Класика” на ул. Юрий Венелин 32  на ъгъла с ул. „Л. Каравелов”, се радва на небивал интерес от страна на истински  ценители на  изкуството .

Уникалните картини на Кавраков са изработени от пясък   заради което интересът към тях и самият автор е още по- голям . Освен  картини от родния край ,в уникална колекция самоукия творец който е и инвалид е събрал  майсторски изработени портрети от пясък на  всички български царе и ханове .

Официалното откриване на изложбата на Цветан Кавраков от Сатовча бе  на 3 декември .До 8-ми декември   творбите на самоукия талант и самият той ще продължат да   са във фокуса  многото посетители и   националните медии.

Както писа Топ Преса ,организатори  на интересната изложба са JAMBA и галерия „Класика”.

Организаторите  обясниха, че изложбата на Цветан Кавраков в която участват и творби на млади художници от страната и чужбина   е с цел фондонабиране и популяризиране на проект за изграждане на Адаптиран кариерен център за младежи, който да разкрие повече възможности за професионални обучения и реализация пред хора с различни възможности в страната.

 

В България има около 800 000 души с различна степен и вид увреждания, но едва 10 % от тях работят. Липсата на равен достъп, качествено приобщаващо образование и дискриминация са основните фактори за високите бариери при включване в пазара на труда за хората с различни възможности у нас.

 

JAMBA стартираха Национална информационна кампания, която има за цел да промени нагласите към хората с увреждания  като покаже техните възможности, таланти, потенциал и това, че всеки един човек може да се развива успешно в подходяща професионална сфера.

Цветан Кавраков е роден през 1972 г. в  Сатовча. Завършил е образование със специалност оператор на металорежещи машини. Женен е и има едно дете.

През 2006 г. претърпява травма на шийните прешлени след нелеп инцидент в гората ,който го приковава в инвалидна количка .

 

коментара

Таблоид

УЧИТЕЛ И УЧЕНИЧКА ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРС НА ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ

Публикувано

на

Вчера , на официалната церемония по награждаването  в Благоевград ,учителката  Райка Славчева и ученичката Мира Арнаудова от 8-„б“ клас на СУ Св. Св. „Кирил и Методий“ в Сатовча бяха удостоени с национални награди и грамоти от ученическия конкурс „Героите не се забравят – XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“, организиран от Фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград и Община Банско.

Община Сатовча и училище Сатовча за пореден път  имат повод за гордост след като станаха ясни  резултатите и от този национален  конкурс.

Ученичката Мира Арнаудова зае второ място в категорията писане на стихотворение, а неин консултант бе класният й ръководител – г-жа Райка Славчева.И двете получиха специални  поздрави от председателят на ОбСНВ, д-р Теменужка Любенова  от заместник областния управител  Иван Стоянов и от  представители на РУО – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Собствениците на магазин “Албена“ облякоха с нови топли грейки , палта и обувки настанените в Центъра за възрастни с умствена изостаналост потребители

Публикувано

на

Истинско коледно настроение  се завихри   днес и в Цнст –Гоце Делчев . Потребителите на Център за настаняване от семеен тип, за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев бяха истински зарадвани от невероятните коледни подаръци които им поднесоха собствениците на магазин „Албена „ в града – Александър и Албена Тюмбелекчиеви .

Двамата бизнесмени с големи сърца за предстоящите светли Коледни празници подариха на всички потребители от центъра топли грейки , палта и обувки които бяха облечени от тях на момента с голяма радост и признателност .

За истински човешкият жест към потребителите на центъра, ръководството и  колективът на социалната институция благодариха и пожелаха на  дарителите Албена и Александър здраве и благословение през новата 2019 година.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ