Кой назначава и поддържа футболни съдии като Чинков и Йорданов?!

Безобразията на двамата достигнаха чудовищни размери.

Напрежението преди дербито на върха между ЦСКА и „Лудогорец“ сериозно ескалира. Мачът на стадион „Българска армия“ е в четвъртък от 17 часа, а преди него шампионите имат преднина от 6 точки.

Обосновано феновете на ЦСКА си задават въпроса как съдията Николай Йорданов пак се вреди да свири мач на „червените”, след като от години се знае, че дори да играят сами на терена, армейците пак може да загубят, ако арбитър е Йорданов.

Йорданов в кариерата си има няколко скандала, свързани с пълен отстрел на ЦСКА, като незабравим остава мачът ЦСКА-Сливен (1:3), когато присъди две дузпи за Сливен (една пропусната) и изгони още в началото Машадо.

В понеделник, когато Съдийската комисия при БФС обяви нарядите за предстоящия междинен кръг в Първа лига, Голямото дерби между ЦСКА и „Лудогорец” беше поверено… отново на Николай Йорданов. Той ръководи и първия двубой между двата тима в Разград, който бе спечелен от „Лудогорец“ с 1:0.

Всъщност, за отбелязване е, че отборът на Кирил Домусчиев няма загуба, когато за правилата на играта следи именно Йорданов.

Дебрито с „Лудогорец” е само няколко дни след като „червените” бяха сериозно порязани от друг недолюбван съдия – Волен Чинков, при мача със „Славия” от 2 декември, когато в 53-ата минута Жерфесон центрира отляво в наказателното поле към Кристиян Малинов. Стефан Велковски опита да изчисти, като се получи съприкосновение между двамата футболисти, а играчът на „червените“ се строполи в пеналта.

От щаба на „армейците“ протестираха бурно в тази ситуация за дузпа, но съдията Волен Чинков отново остана безмълвен, давайки знак играта да продължи.

Съдийските безобразия на Волен Чинков и Николай Йорданов явно преляха чашата на търпение у Гриша Ганчев. Преди дни лидерът на сектор „Г“ Иван Велчев – Кюстендилеца намекна във Фейсбук, че спонсора на ЦСКА обмисля да се оттегли.

Ето какво написа Кюстендилеца (без редакторска намеса):

„Търпението на Сектор Г е на изчерпване! Такива гаври и мафия във футбола дори през 90-те нямаше. Днес съдията ни поряза, с което ни каза „Къде сте тръгнали, първенството е решено, шампионът е ясен, съдиите са хванати, комисиите – също!“

При домуса пари за корупция не се жалят. Изправени сме пред невиждан футболен геноцид, целта на който е да ни обезвери и пречупи. Дали ще позволим, зависи само и единствено от нас!

Преди малко говорих и с Гриша Ганчев. И той като нас е изнервен, смазан от резултата, от съдията и от всичката помия в така наречения Български футбол.

БУКВАЛНО ви казвам неговите думи: „Гаврят се с нас! Аз съм безсилен, по-добре след нова година да дойде някой влиятелен човек, който да може да се пребори с мафията във футбола“.

Оттук нататък е ясно едно – на път са да ни пречупят, и то тихомълком. Собственикът се разочарова, дава пари на вятъра, за да дойде волен чинков или поредният нещастник, облечен в черно и да ни пореже и да се изгаври с нас.

Публиката ни е обезверена, ходим по 1000 човека, пълна апатия ни е обвзела. Необяснимо, но факт. Всичко това се случва при положение, че бяха дадени колосалните 8 милиона за активите на ЦСКА. Също така, при добро стечение на нещата, скоро ще започне и така мечтания от нас строеж на новият ни стадион.

Не знам какво се случва, но имам чувството, че враговете ни не са много далеч от победата. Спечелихме безброй битки и накрая, когато трябва да тържествуваме, нещо се случва.

Цялата А група е примирена със статуквото. Единствените, които се опитваме да се борим, сме ние. Незнам докога ще ни издържат нервите, но в името на ЦСКА нямаме право да губим тази битка“.

Към поста на Кюстендилеца добавяме само фактите от статистиката: досега Йорданов е свирил 30 мача на „орлите“ на Домусчиев, в които те не са допуснали нито една загуба. В тези мачове съдията е свирил и 6 дузпи за „Лудогорец“.

Утре правилото „по-достойният ще победи”, едва ли ще е в сила.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене