Бензинът падна под 2 лева, дизелът тръгва от 1,99 лева

Цената на бензина в много обекти на големи вериги бензиностанции мина под 2 лева за литър. Средната цена на горивото в бензиностанциите на „Лукойл“ вчера беше 1,99 лева като понижението само за ден е с 5 стотинки. Това сочат данни на сайта fuelo.net.

Средната цена на бензина за цялата страна е 2,04 лв. за литър. При дизела средната цена се понижи до 2,24 лв. за литър, като най-ниската регистрирана цена на дизела е 1,99 лв. Така се сбъднаха думите на председателя на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, който в края на миналата седмица прогнозира, че цените на горивата ще паднат още в близките дни. На 30 ноември цената на петрола сорт Брент на международните пазари се понижи до 58,48 долара за барел. А отразяването на котировките на петрола в цената на горивата става след броени дни.

През първите дни на декември цената на петрола отново тръгна нагоре и вчера беше 63 долара за барел. Причина за това е очакването Организацията на страните производителки на петрол (ОПЕК) да обяви съкращения на добива.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене