Свържете се с нас

Таблоид

Хищните риби са гладни

Публикувано

на

Сомът се храни като за последно преди зимата

Есента е времето, когато дребните риби започват да се групират на пасажи в дълбоките части на водоемите. Изобилието от хранителни запаси за хищниците намалява и те стават по-уязвими при риболов с изкуствени примамки. Много често трофейните екземпляри се придържат на разстояние от брега, което изисква използването на лодка. Влаченето на воблери и блесни се нарича тролинг.

У нас този метод се популяризира масово в последните години. Практикува се по всички по-големи наши язовири, като основният улов е от сомове, бели риби, щуки, кефали, костури, а по високопланинските водоеми и пъстърви. При риболова на тролинг са необходими пръчки с дължина около 2,70 м. Те се поставят на специални стойки в лодката, така че да са насочени максимално встрани една от друга. Желателно е използването на плетено влакно, което има почти нулева разтегливост и рибата се самозасича при удар. Освен това при закачки в подводни дънери или скали шансът да спасим примамката от скъсване се увеличава многократно.

При риболов на щука и американска пъстърва се използват сравнително по-плитко газещи воблери, които се водят в средните и горните водни слоеве. По този начин е много по-вероятно примамката ни да бъде забелязана от хищника. За бяла риба и сом пък се използват воблери, които се водят почти до самото дъно. Можем да опитаме и с тежки силиконови примамки, особено ако търсим трофейни костури във водоема. Задължителен аксесоар при риболов на тролинг е сонарът. Освен че показва къде са пасажите с риба, той ни дава представа и за релефа на дъното, както и дълбочината под лодката.

В края на октомври се хващат трофейни сомове на язовирите „Тича“, „Студен кладенец“, „Кърджали“ и „Александър Стамболийски“. Щуките можете да потърсите на яз. „Жребчево“, „Йовковци“, както и по река Дунав. Едри бели риби по това време се мамят на „Ивайловград“, „Бели лом“, „Сопот“, а американската пъстърва е активна на „Доспат“ и „Кричим“. В най-близкия на столичани язовир „Искър“ може да се улови всякакъв вид хищник, стига да проявим упорство и да потърсим къде са пасажите.

Тома Спахиев

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Синът на разложкия кмет Красимир Герчев – Иван чества рожден ден днес

Публикувано

на

По този повод, той бе залят от стотици пожелания и поздравления от близки, роднини, познати и приятели.

Безспорно обаче, сред най – трогателните бяха тези от съпругата му Константина и баща му Красимир Герчев, видя наш репортер.

 „Днес синът ми е рожденик, честит да е! Следвай мечтите си, Ванка. Нека Бог те пази.  И теб, и семейството ти. Вървете заедно,  обичайте се, защото няма по-голяма радост от радостта на пълното с обич сърце. Благодаря ти, сине, че ме правиш горд баща. И дядо. Честит рожден ден!“, написа в социалния си профил кмета Красимир Герчев.

„Честит рожден ден, ЛЮБОВ! С всяка изминала година любовта узрява и става все по-силна! На теб ти пожелаваме да бъдеш здрав, винаги така всеотдаен татко и съпруг! Ти си най-хубавото нещо в живота ни! Завинаги твои Константина и Ирина!“, написа трогателно съпругата на рожденика д-р Константина Герчева.

Синът на разложкия кмет Кр.Герчев – Иван чества рожден ден, градоначалникът умили фейсбук с посланието си снимка 1

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички жители и гости на град Гоце Делчев вече могат да паркират в синята зона на града чрез изпращане на sms

Публикувано

на

Системата се тества от няколко месеца и вече работи в пълен капацитет. Освен чрез закупуване на талони за паркиране, водачите могат да платят и като изпратят sms на номер 13751, което ще ги улесни в значителна степен.

Ако сте клиент на български мобилен оператор, трябва да изпратите sms на посочения номер, в който да напишете номера на автомобила, по начина по който е изписан на регистрационната табела. Изпращането на един sms отговаря на заплащането на 1 час престой на парко мястото. Ако искате да платите за два часа, трябва да изпратите два sms-а. Паркирането в синята зона на гр. Гоце Делчев е позволено с продължителност до 3 часа.

hronika

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ