Свържете се с нас

Таблоид

Насилие над дете в Югозапада! Работник по ремонтните дейности нападна седмокласник по време на час

Публикувано

на

За насилие над дете сигна­лизира кюстендилката Оля Тодорова, която се надява на съдействие от страна на институциите.

Нелепият инцидент става на 14. ноември по време на часовете за самоподготовка в Основно училище „Проф. Марин Дринов“ в Кюстен­дил. Потърпевш е синът на Оля – Георги Тодоров.

Тогава малко след 15 часа в класната стая на 7 „в“ вля­зъл училищният работник Румен, за да ремонтира два чина в класната стая.

„При влизането чичо Ру­мен каза, че е много ядосан. Нищо никой не му е казал от нас. Започна да оправя чиновете и Гого му каза, че липсват два болта на еди­ния. Без да казва нищо пове­че, той хвана Георги за дре­хите, издигна го във въздуха и го хвърли към радиатора“, разказват деца от училище­то.

Веднага след инци­дента Георги се свлякъл на земята и започнал да плаче. Всичко това се случи­ло пред очите на учителката Полина Ива­нова, която се опитала да успокои деца­та и веднага подала сигнал до ръковод­ството на учебното за­ведение.

„Когато ми се обади учителката и ми каза, че е станал инцидент със сина ми, се упла­ших много. Попитах я само дали е жив. Ведна­га отидох до училището, за да видя какво се случва. Де­тето ми беше със скъсано яке и много стресирано. Веднага след това извадих медицин­ско на сина ми. Той има­ше синини и подутини в областта на гръбнач­ния стълб. Те вече ми­нават, но травмата от случилото се – не. Най-ужа­сяващото в момента е, че се опитват да изкарат нас от жертви – виновни. Ние със съпруга ми до този момент веднъж не сме го уда­рили. Мно­го съм бла­годарна на г-жа По­лина Ива­нова, коя­то е била свидетел на инци­дента. Тя е дейст­вала като родител, успокоила е детето ми. След този случай Гого не ходи на училище. За разлика от него обаче въпросният работник – Румен, е там“, обясни май­ката на потърпевшето дете, Оля Тодорова.

Потърсихме за коментар и директора на Основно учи­лище „Проф. Марин Дринов“, Татяна Танева.

„Вече са дали обяснения учителката, която е била на занятията, работникът по ремонта и медицинската сестра. Аз съм запозната със случая, веднага отидох до класната стая, детето се­деше на чина. Изпратих го при сестрата и тя каза, че няма видими наранявания. На другия ден детето беше на училище и от петък (16. ноември) не идва. В момен­та изяснявам ситуацията и снемам обяс­нения“, каза Танева и до­пълни, че ра­ботникът не е отстранен от работа, тъй като тя като длъжностно лице е длъж­на да се съ­образява с Кодекса на труда.

За случая е уведомено и ръковод­ството на Регионално управление „Образова­ние“ в Кюс­тендил. Те от своят стра­на увериха, че предстои проверка по случая.

„След нея ще имаме точна представа какво е станало и ще бъдат взети всички необ­ходими мерки, уверявам ви. Сигнализирали сме Отдел „Закрила на детето“ и Минис­терството на образованието. Ние отреагираме абсолютно на всеки подаден сигнал“, заяви и началникът на РУО – Кюстендил, Мая Стойчева.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

УЧИТЕЛ И УЧЕНИЧКА ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРС НА ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ

Публикувано

на

Вчера , на официалната церемония по награждаването  в Благоевград ,учителката  Райка Славчева и ученичката Мира Арнаудова от 8-„б“ клас на СУ Св. Св. „Кирил и Методий“ в Сатовча бяха удостоени с национални награди и грамоти от ученическия конкурс „Героите не се забравят – XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“, организиран от Фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград и Община Банско.

Община Сатовча и училище Сатовча за пореден път  имат повод за гордост след като станаха ясни  резултатите и от този национален  конкурс.

Ученичката Мира Арнаудова зае второ място в категорията писане на стихотворение, а неин консултант бе класният й ръководител – г-жа Райка Славчева.И двете получиха специални  поздрави от председателят на ОбСНВ, д-р Теменужка Любенова  от заместник областния управител  Иван Стоянов и от  представители на РУО – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Собствениците на магазин “Албена“ облякоха с нови топли грейки , палта и обувки настанените в Центъра за възрастни с умствена изостаналост потребители

Публикувано

на

Истинско коледно настроение  се завихри   днес и в Цнст –Гоце Делчев . Потребителите на Център за настаняване от семеен тип, за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев бяха истински зарадвани от невероятните коледни подаръци които им поднесоха собствениците на магазин „Албена „ в града – Александър и Албена Тюмбелекчиеви .

Двамата бизнесмени с големи сърца за предстоящите светли Коледни празници подариха на всички потребители от центъра топли грейки , палта и обувки които бяха облечени от тях на момента с голяма радост и признателност .

За истински човешкият жест към потребителите на центъра, ръководството и  колективът на социалната институция благодариха и пожелаха на  дарителите Албена и Александър здраве и благословение през новата 2019 година.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ