Свържете се с нас

Новини

Банско с амбиция да довърши водния цикъл в града

Публикувано

на

Една от важните задачи на община Банско е да успее да довърши на 100% водния цикъл. Трябва да се реконструира водопроводът в югоизточната част на града, ВиК-мрежата там не бе обхваната от водния цикъл, който бе осъществен по европейска програма в по-голямата част от насебленото място. Предстои да се направи проектиране и да се търси решение на този проблем. „За да върви един курорт, е нужно да му подсигуриш вода и ток. Инфраструктурата отгоре е лесна – градинки, цветя, площадки. Газификацията също е важна, нещата там се движат в добра посока. Правим екологична оценка на всяко нещо, за което се спомене, че е необходима. Ще правим такава за футболни игрища, които са в началото на Банско, там ще има и един буферен голям паркинг. Ще преценим дали да е публично-частно партньорство или изцяло частна инициатива”, каза кметът Георги Икономов.

Той се похвали, че част от бившата казарма вече се е оформила като малка индустриална зона. Старите халета са наети от фирми, които имат незамърсяващо производство. Другата част от бившия военен имот, който стана собственост на общината, ще се използва за изграждането на спортна зала, но се чака частен инвеститор. „Смятам, че не бива цялата спортна инфраструктура трябва да бъде общинска. Най-лесно е да го построиш, но после поддържането, експлоатирането са сериозни разходи. Ние сме богата община, ще ги поемем, но ако седи празна една зала, за какво ти е? Трябва да я изпълниш с живот, трябва човек специално да се занимава с това нещо, въпрос на мениджмънт, на реклама, ние нямаме този капацитет”, твърди кметът на Банско.

коментара

Новини

В Largo Mall – Благоевград, чисто изперкаха!

Публикувано

на

Още на входа се забелязва, че нещо е сбъркано. В дясно коледна украса, снежинки, камбанки, подаръци и дядо Коледа. Изненадващо в ляво, огромен  транспарант  с надпис “-50% Лятно намаление на слънчеви очила“. Само да уточним, за тези които незнаят… През 2018 г. астрономическото лято (слънцестоене) в Северното полукълбо започна на 21 юни в 13:07 ч. българско време и приключи на 23 септември. За Largo Mall – Благоевград може би лятото край няма. Но има и друго обяснение…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

„УБИЕЦЪТ НА ТЪЩИ“ ПРОГОВАРЯ ПРЕД ТОП ПРЕСА!

Публикувано

на

В миналия брой на Топ Преса ви показахме човекът, който може да реши проблемът на всеки мъж!?

Неговото име е Влади Филков, популярен компютърен спец. Обявите са кратки и ясни „Убивам тъщи“… Сега се срещаме с него за да разкаже историята на тази обява!

Имам един приятел. Много добър човек скромен и работлив. Женен е от 4-5 години оказва се щастливо но все се оплаква от тъщата. Условно ще го нарека Страдалеца за да не изнасям лична информация. И така….  Страдалеца е домозет.  От изнесените факти само до момента става ясно, че скромен и добър човек пък и домозет няма как да не страда от зла тъща. За разлика от мен, нахален, отракан и не много работлив но с перфектна тъща /Да си жива и здрава бабо Софче/. След една попивателна вечер със Страдалеца на която той пак се оплаква от „злия дзвер“/няма да навлизам в подробности/ аз като добър приятел реших да му помогна. Плана беше следния отпечатах на принтера обяви „ Убивам тъщи“ с телефон и e-mail. След това накъсах телефоните да изглежда, че интереса към „лечебната процедура“ е голям, а и да не давам празни надежди на други страдалци. Разлепих обявите на спирката където чака рейс-а тъщата на Страдалеца както и в близост до работното ѝ място, и на един магазин дето редовно посещава, а целта беше да види какви оферти има на “пазара“ тоест моята обява „Убивам тъщи“…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ