Свържете се с нас

Новини

Банско с амбиция да довърши водния цикъл в града

Публикувано

на

Една от важните задачи на община Банско е да успее да довърши на 100% водния цикъл. Трябва да се реконструира водопроводът в югоизточната част на града, ВиК-мрежата там не бе обхваната от водния цикъл, който бе осъществен по европейска програма в по-голямата част от насебленото място. Предстои да се направи проектиране и да се търси решение на този проблем. „За да върви един курорт, е нужно да му подсигуриш вода и ток. Инфраструктурата отгоре е лесна – градинки, цветя, площадки. Газификацията също е важна, нещата там се движат в добра посока. Правим екологична оценка на всяко нещо, за което се спомене, че е необходима. Ще правим такава за футболни игрища, които са в началото на Банско, там ще има и един буферен голям паркинг. Ще преценим дали да е публично-частно партньорство или изцяло частна инициатива”, каза кметът Георги Икономов.

Той се похвали, че част от бившата казарма вече се е оформила като малка индустриална зона. Старите халета са наети от фирми, които имат незамърсяващо производство. Другата част от бившия военен имот, който стана собственост на общината, ще се използва за изграждането на спортна зала, но се чака частен инвеститор. „Смятам, че не бива цялата спортна инфраструктура трябва да бъде общинска. Най-лесно е да го построиш, но после поддържането, експлоатирането са сериозни разходи. Ние сме богата община, ще ги поемем, но ако седи празна една зала, за какво ти е? Трябва да я изпълниш с живот, трябва човек специално да се занимава с това нещо, въпрос на мениджмънт, на реклама, ние нямаме този капацитет”, твърди кметът на Банско.

коментара

Новини

„Изкуството създава приятелства“ – Ансамбъл „Гоце Делчев” – София и ансамбъл „Езерец” на една сцена в Благоевград!

Публикувано

на

Концерт под надслов „Изкуството създава приятелства” ще се проведе в залата на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866” в Благоевград. Музикалното събитие ще е на 23 февруари от 18,00 часа. На сцената ще излязат Женски народен хор към Ансамбъл „Гоце Делчев” – София, с диригент Марек Дяков, и Вокален ансамбъл „Езерец” при НЧ „Никола Вапцаров-1866”, с диригент Илиян Юручки. В музикалната програма са включени известни творби на родните композитори Филип Кутев, Кирил Стефанов, Коста Колев, Петър Льондев и Стефан Мутафчиев. Двата ансамбъла ще изпълнят и произведения на своите диригенти Илиян Юручки и Марек Дяков.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Петрич почита Левски с факелно шествие

Публикувано

на

Факелно шествие ще се проведе в град в Петрич за 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Началото на проявите за отбелязване на събитието ще е с откриването на изложба на тема „Левски в българската литература“ от 10.00 часа на 18 февруари.

Експозицията ще е подредена в Народно читалище „Братя Миладинови“. Час по-късно в Исторически музей ще бъде представена още една изложба – „Апостолът на свободата“. Церемонията по награждаване на участниците в областния конкурс „Левски-пример за величие“, организиран от ЦПЛР-ОДК Петрич, е планирана за 13,00 часа.

Факелното шествие в памет на Васил Левски ще тръгне в 18 часа от градския площад. Половин час по-късно пред паметника на Народните будители ще започне литературно-музикален спектакъл под надслов „Дела трябват, а не думи“. Денят, посветен на Апостола на свободата, ще приключи с полагането на цветя и венци. /Kmeta.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ