Свържете се с нас

Новини

БАБХ стартира извънредни проверки за Никулден

Публикувано

на

Във връзка с предстоящия празник Никулден, Българската агенция по безопасност на храните стартира извънредни проверки на обекти за производство и продажба на риба и рибни продукти в цялата страна. Контролните органи извършват инспекции от 3 до 7 декември. Тематичните проверки за Никулден са свързани с по-интензивното предлагане и търсене на храни за празника и ще се проведат съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Комисията за защита на потребителите.

По време на засиления контрол ще бъдат проверявани водоеми за развъждане на жива риба, обекти за отглеждане на аквакултури, за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро и дребно, пазари и борси, и заведения за обществено хранене. При проверките инспекторите ще следят за наличие на системи за управление безопасността на храните, сградов фонд и оборудване, съответствие с изискванията за етикетиране, срокове на годност и температура на съхранение.

БАБХ призовава хората да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск.

Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон – 0700 122 99.

коментара

Новини

Благоевград събра най-пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Публикувано

на

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова постави началото и официално откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая. „Искам да благодаря за прекрасната идея. Благоевград се нареди до други 2 града,така че сме в Топ 3 и това ни прави горди,че имаме нещо ново и различно.Благодаря на целия екип на Регионален исторически музей,за това че с много работа отваря вратите към всички“, каза в част от словото си Христина Шопова.

Изложбата се намира в Регионален исторически музей- Благоевград и ще бъде достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни 2019 г.

В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на над 100 вида от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята. Експерти създават условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и подходяща температура. Тропическите създания идват от различни краища на света.

Благоевград е третият град в страната, в който се реализира такава изложба.

От Регионален исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, сред които изработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С изработените артикули децата може да участват в изложбата.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Ученици от Трето ОУ – Гоце Делчев, за пореден път участваха в представяне на книга от Иван Мишев

Публикувано

на

Облечени в стилните униформени облекла на Трето основно училище „Братя Миладинови“, Красимира Чакърова от 4. б клас и Христо Бацалов от 6. б клас, бяха водещи на програмата при представянето на поредната книжка на гоцеделчевския поет Иван Мишев – „Събуди се, Слънчице“.

Те се справиха със задачата си умело и с чар.

Празнично настроение с емоционалните си изпълнения създаде и вокалната група на госпожа Узунова.

Умело рецитираха станали им любими стихчета от новата книжка и малките второкласници от класа на главен учител Пиргова.

Всички изпълнения бяха на високо ниво и заслужиха много ръкопляскания.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ