Свържете се с нас

Спорт

Отборът на Септември (Симитли) започна селекцията за втория полу сезон

Публикувано

на

От ръководството съобщиха, че сигурни футболисти на отбора са  новопривлечените Борислав Хазуров от Вихрен (Сандански) и Иван Иванов от Хебър (Пазарджик). Най -вероятно в отбора ще бъдат привлечени още двама опитни футболисти.

Въпреки новите попълнения, отборът ще продължи политиката си за налагане на местните момчета от школата.

коментара

Новини

Филип Чулев победител н вътрешно училищния турнир по тенис на маса във Второ ОУ , второто място зае Георги Дерменджиев при момичетата първенци са Александра Бутилова и Мелина Газиева

Публикувано

на

Второ основно училище „Гоце Делчев“ излъчи своите победители в проведеният от 10-ти  до 14-ти декември вътрешно училищен турнир по тенис на маса.  Участие в турнира взеха 47 състезатели от 5-ти,6-ти и 7-ми клас като  момичетата  които се състезаваха бяха 32 на брой а момчетата 15.

Безспорен победител при  момчетата във финалното класиране, където конкуренцията бе най-голяма стана  Филип Чулев ,а второто място зае Георги Дерменджиев.
При момичетата с много добра техника победител стана Александра Бутилова, на второ място бе класирана Мелина Газиева.

 Ръководството на школото поздрави всички участници в турнира като им пожела много техничност и  още по големи  успехи.

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Д-р Благой Калпачки: Как да постигнем резултати

Публикувано

на

Ключовите аспекти в практико-информационния характер на данните, които ще ви представя са индивидуалността, постигнатия резултат и пътя по който той се реализира.

От позицията на личностно-центрирания подход и хуманистичните тенденции в съвременния спорт е необходимо да се постави акцент и на друг аспект (твърде често пренебрегван от изследователите). Тъй като красивото тяло не е самоцел, а винаги трябва да бъдат обвързано с грижа за здравословното състояние, за балансираното физическо и социално-психологическо развитие. По мое мнение, засегнатият въпрос е от особена значимост, тъй като той засяга голяма част от нашето общество

ВИЗИЗИЯТА ЗА КРАСИВО И ЕСТЕТИЧНО ТЯЛО

На първо място трябва да дадем дефиниция на термина красиво тяло. Субективната същност на понятието разграничава няколко модела на съвършенство на телосложението. Много хора имат различни идеали относно, телесната маса, симетрията на тялото и различните му антропометрични характеристики. Общото между всички се явява определено здравословно съотношение между мастните и мускулните тъкани в човешкото тяло.

Според едни символ на красота са малкото килограми телесна маса съчетани с минимални антропометрични обиколки, според други мускулната маса е приоритетна, трети възприемат идеалното тяло, не толкова като реализирана физическа материя, колкото до функционална възможност за осъществяване на сложни кондиционни и координационни двигателни дейности.

Сами виждате, че при определяне на желаните резултати, основна роля играе индивидуалните желания на клиента, с които един треньор малко или много трябва да се съобразява.

Ето затова един спортен педагог едновременно трябва да бъде добър методист, психолог, както и да има значителни познания по медицина и физиология, за да може адекватно да ръководи и планира тези процеси.

От казаното до тук, сами виждате огромната роля на треньора за постигането на определен резултат. За съжаление все повече се наблюдава тенденция хората, на базата на хаотично подбрана и непроверена информация от интернет, медии, приятели и др., да поемат на своя глава реализирането на различни, рисковани за здравето хранителни, суплементни и тренировъчни програми.

Спортът, отдавна се е превърнал в огромен бизнес и доста често треньори и специалисти се ръководят не толкова от подобряване здравето на клиента, колкото от финансови, лични изгоди. Препоръчват се суплементи и медикаменти, които носят риск за здравето, и ефекта от приема им не закъснява.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ