Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) С официално откриване приключи изпълнението на проекта за реконструкция на Западния квартал в гр. Гоце Делчев

Публикувано

на

С пресконференция и официално откриване, днес приключи работата по изпълнение на проекта „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр. Гоце Делчев“. Стойността на проекта бе в размер на 5 698 760.00 лева, от които 4 843 946.00 лева европейско финансиране, осигурено финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., и 854 814.00 лева национално съфинансиране.

Повече за проекта и неговото успешно приключване, бе обяснено по време на нарочна пресконференция, проведена в сградата на общинска администрация. На нея присъства цялото ръководство на община Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев, общински съветници, представители на фирми – изпълнители и надзорници по проекта и екипът, осъществил неговата реализация.

Строителните дейности по проекта включваха пълно обновяване на 22 улици в гр.Гоце Делчев с обща дължина от 6400 линейни метра. Това са улиците: „Иларион Макариополски“ – север и юг, „Христо Силянов“, „Полковник Дрангов“, „Пирин“, „Арда“, „Марица“, „Тунджа“, „Цариброд“, „Екзарх Йосиф“, „Враня“, „Пирот“, „Ниш“, „Кичево“, „Дебър“, „Прилеп“, „Атанас Свещаров“, „Кръстю Сарафов“, „Атанас Дуков“, „Стефан Захариев“, „Гьорче Петров“, „Преспа“ и „Вихрен“.

Подменена бе 37 хил.кв.м асфалтова настилка и 25 хил.кв.м. тротоарна настилка по улиците, монтирани бяха обезопасителни парапети пред училищата, нови пътни знаци, направена бе пътна маркировка и „повдигнати“ пешеходни пътеки с цел подобряване организацията на движение, както и намаляване риска от пътно-транспортни произшествия с МПС и пешеходци. Благоустроени бяха подходите към жилищните блокове и гаражите, изградени бяха уширения за паркиране и поставяне на контейнери за битови отпадъци.

Подменено бе уличното осветление с ново енергоефективно, което да спомогне за по-добра осветеност на улиците и комфорт на гражданите, а така също и за намаляване на енергийното потребление и разходите на общината. Изпълнени бяха предвидените мерки за озеленяване – облагородяване на прилежащите към улиците зелени площи, санитарни сечи на стари дървета и засаждане на нови дървета. Тези мерки пряко ще допринесат за намаляване на замърсяването на въздуха и повишаване на привлекателността на града. На всички рехабилитирани улици по проекта бе изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.

Откриването на обновените улици в рамките на проекта, се състоя на улица «Иларион Макариополски», до вековния чинар, който е един от символите на града. Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет и отправи благословия за всички, които ще използват новата придобивка, като пожела да бъдат извършени още много такива полезни инвестиции в общината.

На свой ред, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подчерта, че успешната реализация на този проект е факт благодарение на добрата екипна работа – от страна на специалистите в общинската администрация, изпълнителите, техническия надзор, но и самите граждани, които живеят в квартала, а не на последно място и доброто партньорството с централната власт.

«Хората в квартала проявиха голямо разбиране по време на изпълнението на проекта. Заедно, благодарение на добрия диалог успяхме да решим и критични ситуации, които възникваха в процеса на работа. Това бе проектът, в който мога да кажа, че гражданите живеещи в района бяха изключително активни със сигнали, с участие и с разбиране, за което им благодаря», каза кметът Владимир Москов.

Той допълни също, че в рамките на този проект общината е успяла да подсигури допълнителни средства от Министерството на околната среда и водите, с които цялостно е сменена водопроводната мрежа по улиците в квартала. Със средства на общината са ремонтирани критични места по отношение на отводняването и подмяната на канализационната мрежа.

Председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, заяви, че като човек който живее в този квартал е изключително благодарен за извършените ремонтни дейности. Той припомни, че улица «Иларион Макариополски» е правена през 60-те години на миналия век когато започва и облагородяването на този квартал, а днес, 60 години по-късно е извършен и този толкова сериозен ремонт, който цялостно е променил визията на западния квартал на града.

Това е третият голям проект, свързан с обновяване на инфраструктурата в град Гоце Делчев. Предстои същото да се случи и в югозападния квартал на града, където в момента се прави подготовка за подмяна на водопроводната мрежа.

коментара

ВИДЕО

Честит 12-ти Рожден Ден, Ice G !!!

Публикувано

на

Днес най-младият БГ рапър Ice G – Георги Байрактарски празнува своя 12-ти рожден ден.

Гого е и част от медийна група Топ Преса, той е водещ на онлайн поредицата „Малките Новини“

 

Топ Преса пожелава на G много здраве и бъдещи успехи в музиката и в предаването!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ 5 години от създаването на социален център, празнуваха днес в Гоце Делчев

Публикувано

на

Истински празник организираха днес в двора на Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев. Поводът бе, петата годишнина от създаването му. Рожденият ден на социалната придобивка в града бе уважена от зам.кмета на Гоце Делчев, Саид Иброш, директорът на Дирекция социално подпомагане гр. Гоце Делчев, Недялка Цветкова, управители на социални заведения и учреждения в града, както и гости от Разлoг, Горно Драглище и граждани на Гоце Делчев.

В тържественото си слово, управителката Димитрия Папалезова благодари на кмета на общината, Владимир Москов, на дирекция „Социално подпомагане“ и на всички спонсори и дарители които подпомагат социално и материално социалния център. „Нашата цел е потребителите да се чувства значими в този труден за тях живот. За това се грижим индивидуално за тях и в работата си прилагаме най-добрите практики“, каза г-жа Папалезова. В празничната програма за рождения ден на социалния център участие взеха и самите потребители.

Както на всеки рожден ден запалиха свещи на разкошна торта, а празникът продължи с народни хора в просторния двор на социалното заведение.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ