Старейшините от ОБС Гоце Делчев решиха: Новият наемател на нощен клуб Club Dope задължително трябва да вложи инвестиции от около 200 000 лева

Инвестиции в размер на ,не по-малко от 200 000 лева трябва да вложи  новия наемател на фалиралата  дискотека в Домът на културата Club Dope в Гоце Делчев  последен наемател на която бе Васил Чакардъков .

Това е едно от условията което гласуваха местните парламентаристи на  последното си заседание  към кандидата, който е предявил инвеститорски интерес  да стопанисва обекта  под наем.

В условията към кандидатите влиза и това , че те  трябва да се грижат и за облагородяването на площите около Дома на културата, където се намира нощния клуб включително и поддръжка на детските площадки, зелените площи и паркинга около сградата.

Минимум 2000 лева е определеният от съветниците месечен наем в условията на предстоящият търг за нов наемател на Club Dope.Депозита за участие в публично обявения търг  е 10 000 лева както и за кандидатите е задължително да представят банкова гаранция в размер на 10% от предвидения размер на инвестициите, както и да гарантират, че в 3-месечен срок от подписването на договора обектът ще бъде пуснат в експлоатация.„Договорът с предишния наемател, Васил Чакардъков  бе подписан на 15 декември 2012 година за срок от  10 години. През октомври 2018 година в общината е постъпило  известие, с което  стопанисващия обекта е пожелал договорът да бъде прекратен.Така от  една година   известната в Гоце Делчев и региона дискотека „ Нощния“не работи  и чака своя нов наемател.

от една година и сега е проявено желание да бъде нает“, обясни пред общинарите началникът на отдел „Общинска собственост“ Благомир Томов.

По думите на директора  на дирекция ” Общинска собственост Благомир Томов основната цел ,след пуска на нощният клуб от новите собственици  отново в експлоатация  ще се цели да не се нарушава Наредба 1 на Община Гоце Делчев, касаеща шума. Освен това трябва да се извърши ремонт и реконструкция на водопровода и на централното стълбище. Новият наемател трябва да осигури шумоизолация и задължително видеонаблюдение на дискотеката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене