Свържете се с нас

Таблоид

Старейшините от ОБС Гоце Делчев решиха: Новият наемател на нощен клуб Club Dope задължително трябва да вложи инвестиции от около 200 000 лева

Публикувано

на

Инвестиции в размер на ,не по-малко от 200 000 лева трябва да вложи  новия наемател на фалиралата  дискотека в Домът на културата Club Dope в Гоце Делчев  последен наемател на която бе Васил Чакардъков .

Това е едно от условията което гласуваха местните парламентаристи на  последното си заседание  към кандидата, който е предявил инвеститорски интерес  да стопанисва обекта  под наем.

В условията към кандидатите влиза и това , че те  трябва да се грижат и за облагородяването на площите около Дома на културата, където се намира нощния клуб включително и поддръжка на детските площадки, зелените площи и паркинга около сградата.

Минимум 2000 лева е определеният от съветниците месечен наем в условията на предстоящият търг за нов наемател на Club Dope.Депозита за участие в публично обявения търг  е 10 000 лева както и за кандидатите е задължително да представят банкова гаранция в размер на 10% от предвидения размер на инвестициите, както и да гарантират, че в 3-месечен срок от подписването на договора обектът ще бъде пуснат в експлоатация.„Договорът с предишния наемател, Васил Чакардъков  бе подписан на 15 декември 2012 година за срок от  10 години. През октомври 2018 година в общината е постъпило  известие, с което  стопанисващия обекта е пожелал договорът да бъде прекратен.Така от  една година   известната в Гоце Делчев и региона дискотека „ Нощния“не работи  и чака своя нов наемател.

от една година и сега е проявено желание да бъде нает“, обясни пред общинарите началникът на отдел „Общинска собственост“ Благомир Томов.

По думите на директора  на дирекция ” Общинска собственост Благомир Томов основната цел ,след пуска на нощният клуб от новите собственици  отново в експлоатация  ще се цели да не се нарушава Наредба 1 на Община Гоце Делчев, касаеща шума. Освен това трябва да се извърши ремонт и реконструкция на водопровода и на централното стълбище. Новият наемател трябва да осигури шумоизолация и задължително видеонаблюдение на дискотеката.

коментара

Таблоид

Селата в Пиринско принасят жертвено агне в чест на свети Илия. Илинден е! Хиляди празнуват!

Публикувано

на

Гоцеделчевското село Добротино усилено се подготвя да посрещне Илинден. В началото на селото се намира манастирът „Свети Илия“ , чийто храмов  празник е прераснал в църковен събор и празник на цялото село.

На един километър над хаджидимовското село Лъки се намира много стар параклис, който носи името на свети пророк Илия.

Преди 9 години той беше възстановен със средства от дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет, с дарения и доброволен труд от местното население.

„Всяка година на Илинден отиваме до параклиса, макар че пътят е труднопроходим, и даваме курбан за здраве. За тази година телето вече е дарено и отново ще спазим традицията“, разказва кметският наместник Гроздан Попов.

От 1925-а насам жителите на Лаки почитат днешния ден с курбан за здраве и веселие.

Община Кресна и църковното настоятелство канят всички жители и гости на храмовия празник на с. Влахи по случай Илинден.

7 населени места в Симитлийско празнуват днес. Именно заради многото свети места, наречени на светеца, курбаните са в два дни.

Миряни ще се съберат край оброчището в село Ракитна. Местността високо в планината е известна с целебната си сила от незапомнени времена. Белег на оброчището е дъб, чиято възраст надхвърля 500 години.

Под дебелата му сянка през 2003-а година местните съградили параклис с пари от дарения. Така, до ден днешен мястото остава много посещавано и уважавано от всички почитащи Св. Илия.

Курбан за здраве ще бъде раздаден и при параклиса „Св. пророк Илия“ в село Брежани, местността Присадна.

Градевци днес също ще празнуват своя храмов празник с курбан по обед, а вечерта ще има празнична програма. Край Полена в местността Ширината и в село Сухострел също отбелязват празника.

На другия ден пък, в неделя, празнуват в село Брестово и в Горна Железница.

infomreja.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

На територията на ЮЗДП няма огнища на африканска чума

Публикувано

на

Това съобщи вчера на среща в Югозападното държавно предприятие директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов.

Ръководителите на 40-те държавни горски и ловни стопанства бяха запознати с мерките за намаляване на популацията на диви свине  и превенция срещу африканската чума.

„За сведение, в страната огнищата са около 16 на домашни прасета и 16 на диви свине. При нас все още няма, но трябва да вземем превантивни мерки. Трудно е да дадем гаранция, но да се надяваме, че ще бъдат успешни.“ – каза инж. Дамян Дамянов. Той посочи, че ще бъдат направени срещи по места с областните управители, с кметовете на населени места, с всички ловни сдружения с цел разясняване проблемите при възникване на огнища на африканска чума. Трябва да бъдат подготвени места за изкопаване на ями за загробване на заболели животни, както и да бъде активизиран отстрела за регулиране запаса на дивите свине.

„Наш ангажимент е да създадем организация за превозване на отстреляните диви свине, тяхното съхранение, вземане и изследване на пробите, т.е целият процес е наш ангажимент.“ – каза още инж. Дамянов.

Съгласно заповед на министър Танева отстрел на дива свиня е 50 лв., 100 лв. отстрел на вълк и 10 лв. за лисица и чакал./БНР/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ