Обявиха конкурс за есе за младежите в Перник на тема как да се предпазим от сексуалното насилие

Ученически конкурс за есе на тема „Моята инициатива за предотвратяване на сексуалното насилие“ обявиха в Пеник. Конкурсът се организира със съдействието на областния управител Ирена Соколова. 

Кой може да участва? Ако си млад човек, който живее в област Перник и си на възраст между 15 (навършени) и 19 години, ти можеш да участваш в конкурса за есе!

Как да участвам? Изпрати ни есе (до 2 страници, шрифт Times New Roman), което описва твоето предложение за инициатива за превенция на сексуалното насилие. Важно е да се запознаеш с проблема (дали сме ти идея къде да прочетеш нещо по темата) и идеята ти да бъде изпълнима.

Изпрати есето си на email: walktogetherbulgaria@gmail.com в срок до 10 януари 2019 година. В текста на имейл-а спомени своите имена, възраст, телефон за връзка(важно!) и училище, ако си ученик.

Какви са наградите? За най-добрите идеи ще има награди под формата на ваучери за техника, книги и образователни пособия. ВСИЧКИ участници ще бъдат поканени на Кръгла маса по темата, която ще се проведе през м. Февруари в град Перник и ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди.

Въведение в темата: Сексуалното насилие е навсякъде около нас. Случва се в училище на улицата, в домовете на хората. Според Световната здравна организация една от всеки три жени е имала досег до сексуално насилие, а в някои страни до 33% от младите жени са имали насилствени сексуални преживявания. Проблемът съществува в България, Европа и света, а психолозите все още изучават този феномен. За да го намалим, ние трябва първо да разберем причините за него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене