Свържете се с нас

Новини

Обявиха конкурс за есе за младежите в Перник на тема как да се предпазим от сексуалното насилие

Публикувано

на

Ученически конкурс за есе на тема „Моята инициатива за предотвратяване на сексуалното насилие“ обявиха в Пеник. Конкурсът се организира със съдействието на областния управител Ирена Соколова. 

Кой може да участва? Ако си млад човек, който живее в област Перник и си на възраст между 15 (навършени) и 19 години, ти можеш да участваш в конкурса за есе!

Как да участвам? Изпрати ни есе (до 2 страници, шрифт Times New Roman), което описва твоето предложение за инициатива за превенция на сексуалното насилие. Важно е да се запознаеш с проблема (дали сме ти идея къде да прочетеш нещо по темата) и идеята ти да бъде изпълнима.

Изпрати есето си на email: walktogetherbulgaria@gmail.com в срок до 10 януари 2019 година. В текста на имейл-а спомени своите имена, възраст, телефон за връзка(важно!) и училище, ако си ученик.

Какви са наградите? За най-добрите идеи ще има награди под формата на ваучери за техника, книги и образователни пособия. ВСИЧКИ участници ще бъдат поканени на Кръгла маса по темата, която ще се проведе през м. Февруари в град Перник и ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди.

Въведение в темата: Сексуалното насилие е навсякъде около нас. Случва се в училище на улицата, в домовете на хората. Според Световната здравна организация една от всеки три жени е имала досег до сексуално насилие, а в някои страни до 33% от младите жени са имали насилствени сексуални преживявания. Проблемът съществува в България, Европа и света, а психолозите все още изучават този феномен. За да го намалим, ние трябва първо да разберем причините за него.

коментара

Новини

„Изкуството създава приятелства“ – Ансамбъл „Гоце Делчев” – София и ансамбъл „Езерец” на една сцена в Благоевград!

Публикувано

на

Концерт под надслов „Изкуството създава приятелства” ще се проведе в залата на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866” в Благоевград. Музикалното събитие ще е на 23 февруари от 18,00 часа. На сцената ще излязат Женски народен хор към Ансамбъл „Гоце Делчев” – София, с диригент Марек Дяков, и Вокален ансамбъл „Езерец” при НЧ „Никола Вапцаров-1866”, с диригент Илиян Юручки. В музикалната програма са включени известни творби на родните композитори Филип Кутев, Кирил Стефанов, Коста Колев, Петър Льондев и Стефан Мутафчиев. Двата ансамбъла ще изпълнят и произведения на своите диригенти Илиян Юручки и Марек Дяков.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Петрич почита Левски с факелно шествие

Публикувано

на

Факелно шествие ще се проведе в град в Петрич за 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Началото на проявите за отбелязване на събитието ще е с откриването на изложба на тема „Левски в българската литература“ от 10.00 часа на 18 февруари.

Експозицията ще е подредена в Народно читалище „Братя Миладинови“. Час по-късно в Исторически музей ще бъде представена още една изложба – „Апостолът на свободата“. Церемонията по награждаване на участниците в областния конкурс „Левски-пример за величие“, организиран от ЦПЛР-ОДК Петрич, е планирана за 13,00 часа.

Факелното шествие в памет на Васил Левски ще тръгне в 18 часа от градския площад. Половин час по-късно пред паметника на Народните будители ще започне литературно-музикален спектакъл под надслов „Дела трябват, а не думи“. Денят, посветен на Апостола на свободата, ще приключи с полагането на цветя и венци. /Kmeta.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ