Цените на такситата в Разлог остават непроменени и през 2019 г.

Цените на таксиметровите услуги в Разлог остават същите, както досега, това бе гласувано на редовната сесия на местния парламент.

Внесеното предложение за запазване на нивата им от миналата година бе прието с единодушие от ОбС. Така минималният размер на дневната тарифа за километър пробег остава 0.70 лв., а максималният – 2.00 лв., нощната е 1.00 лв. минимална цена и 2.50 лв. – максимална.

Местните парламентаристи приеха и промяната на списъка с капиталови разходи в бюджета на община Разлог за 2018 година. Първата засяга Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство. Средствата са от бюджета на гимназията и са за закупуване на автосимулатор, на който да се обучават учениците преди започване на същинското кормуване. В капиталовия списък за тази година бяха предвидени 50 хил. лева за закупуване на учебен товарен автомобил за нуждите на гимназията. Той е купен, но стойността на возилото е много по-ниска и симулаторът ще бъде закупен с остатъчните пари.

Общинският съвет гласува и отпускане на 10 хил. лв. за СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог. Средствата са за основен ремонт на парната инсталация, която е много стара и подмяната й е наложителна.

Припомняме, че през първото полугодие на тази година Общинският съвет в Разлог даде съгласие за закупуване на газов кондензен котел на стойност 20 хил. лева. Проекторешението предвиждаше направеният разход да е 50% за сметка на училищния бюджет и 50% от бюджета на община Разлог. Котелът е платен изцяло със собствени средства на гимназията. Той вече е доставен и сменен, но заради остарялата инсталация цялостната система не функционира ефективно, което налага подмяната й.

Гласуваните средства ще бъдат осигурени от реализирани икономии за външни услуги. /Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене