Свържете се с нас

Новини

Цените на такситата в Разлог остават непроменени и през 2019 г.

Публикувано

на

Цените на таксиметровите услуги в Разлог остават същите, както досега, това бе гласувано на редовната сесия на местния парламент.

Внесеното предложение за запазване на нивата им от миналата година бе прието с единодушие от ОбС. Така минималният размер на дневната тарифа за километър пробег остава 0.70 лв., а максималният – 2.00 лв., нощната е 1.00 лв. минимална цена и 2.50 лв. – максимална.

Местните парламентаристи приеха и промяната на списъка с капиталови разходи в бюджета на община Разлог за 2018 година. Първата засяга Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство. Средствата са от бюджета на гимназията и са за закупуване на автосимулатор, на който да се обучават учениците преди започване на същинското кормуване. В капиталовия списък за тази година бяха предвидени 50 хил. лева за закупуване на учебен товарен автомобил за нуждите на гимназията. Той е купен, но стойността на возилото е много по-ниска и симулаторът ще бъде закупен с остатъчните пари.

Общинският съвет гласува и отпускане на 10 хил. лв. за СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог. Средствата са за основен ремонт на парната инсталация, която е много стара и подмяната й е наложителна.

Припомняме, че през първото полугодие на тази година Общинският съвет в Разлог даде съгласие за закупуване на газов кондензен котел на стойност 20 хил. лева. Проекторешението предвиждаше направеният разход да е 50% за сметка на училищния бюджет и 50% от бюджета на община Разлог. Котелът е платен изцяло със собствени средства на гимназията. Той вече е доставен и сменен, но заради остарялата инсталация цялостната система не функционира ефективно, което налага подмяната й.

Гласуваните средства ще бъдат осигурени от реализирани икономии за външни услуги. /Струма

коментара

Реклама
loading...

Новини

Септември изпусна домакинство

Публикувано

на

Септември (Симитли) загуби пореден домакински мач, този път с Миньор (Перник). Още в първата минута гостите откриха резултата с гол с глава.

През първите 15 минути гостите доминираха над домакините, но след това Септември заигра по-добре и в 25-та минута Марио Топузов изравни. До края на първото полувреме имаше още няколко положения пред вратата на Миньор.

Второто полувреме пак имаше домакински натиск и повече положения пред вратата на Миньор. Пропуски на Владимир Каптиев на два пъти и на Марио Топузов.

80-та минута се даде спорна дузпа за гостите, но вратарят Узунов спаси. Противно на логиката 89 –та минута след грешка на защитата перничани вкараха победния втори гол, въпреки голямото желание за игра на симитличани.

Стартов състав на Септември (Симитли): Узунов, Методи Илиев, Иво Иванов, Тунтев, Вакадинов, Кирил Домозетски, Веско Весков, Боби Божинов, Влади Гогов, Марио Топузов, Лъчезар Дафков (Владимир Каптиев, Борислав Хазуров, Лулейски)

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

 99 годишнина, чества ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев“

Публикувано

на

Две събития в края на миналата седмица, бяха посветени на забележителната, 99-годишнина на най-старото средно учебно заведение в Гоце Делчев: ден на отворените врати в ПМГ „Яне Сандански“ и специално тържество на което бяха отличени възпитаници на училището със забележителни успехи в олимпиади, състезания и конкурси както на областно и национално, така и на международно ниво.

Гости на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев в денят на отворените врати бяха предимно ученици и учители от основните училища в града и общината. Всички те имаха възможност да присъстват по свой избор на множеството разнообразни прояви на клубовете по интереси в извънкласните дейности – арт-студио, кулинарна и фото-изложба, „на чаша руски чай и френски сладкиши, както а и на презентирани от ученици уроци по физика, химия, история, английски език и спортни прояви. Но с най-голям интерес домакини и гости наблюдаваха изявата на ученици от горните класове на гимназията, които при сътрудничеството с представители на благоевградския театър, направиха впечатляваща възстановка на Априлското въстание в двора на училището

„Училището широко, отвори врати за своите ученици, учители и гости за да ги приобщи към своя празник, защото щастието трябва да бъде споделяно с приятели и съмишленици“, каза директорът на гимназията, Елка Божикова и тържествено връчи отличия на най-заслужилите ученици с постиженията си през изтичащата учебна година.

„За мен е чест и гордост да ръководя гимназия, която е част от новото семейство на иновативните училища в България. Нашите учители и ученици са сплотен екип, който не се страхува от предизвикателствата на технологиите и смело се впуска в образователни експерименти“, каза в заключителното си слово на празника, директорът Елка Божикова.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ