Свържете се с нас

Новини

Цените на такситата в Разлог остават непроменени и през 2019 г.

Публикувано

на

Цените на таксиметровите услуги в Разлог остават същите, както досега, това бе гласувано на редовната сесия на местния парламент.

Внесеното предложение за запазване на нивата им от миналата година бе прието с единодушие от ОбС. Така минималният размер на дневната тарифа за километър пробег остава 0.70 лв., а максималният – 2.00 лв., нощната е 1.00 лв. минимална цена и 2.50 лв. – максимална.

Местните парламентаристи приеха и промяната на списъка с капиталови разходи в бюджета на община Разлог за 2018 година. Първата засяга Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство. Средствата са от бюджета на гимназията и са за закупуване на автосимулатор, на който да се обучават учениците преди започване на същинското кормуване. В капиталовия списък за тази година бяха предвидени 50 хил. лева за закупуване на учебен товарен автомобил за нуждите на гимназията. Той е купен, но стойността на возилото е много по-ниска и симулаторът ще бъде закупен с остатъчните пари.

Общинският съвет гласува и отпускане на 10 хил. лв. за СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог. Средствата са за основен ремонт на парната инсталация, която е много стара и подмяната й е наложителна.

Припомняме, че през първото полугодие на тази година Общинският съвет в Разлог даде съгласие за закупуване на газов кондензен котел на стойност 20 хил. лева. Проекторешението предвиждаше направеният разход да е 50% за сметка на училищния бюджет и 50% от бюджета на община Разлог. Котелът е платен изцяло със собствени средства на гимназията. Той вече е доставен и сменен, но заради остарялата инсталация цялостната система не функционира ефективно, което налага подмяната й.

Гласуваните средства ще бъдат осигурени от реализирани икономии за външни услуги. /Струма

коментара

Новини

„Изкуството създава приятелства“ – Ансамбъл „Гоце Делчев” – София и ансамбъл „Езерец” на една сцена в Благоевград!

Публикувано

на

Концерт под надслов „Изкуството създава приятелства” ще се проведе в залата на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866” в Благоевград. Музикалното събитие ще е на 23 февруари от 18,00 часа. На сцената ще излязат Женски народен хор към Ансамбъл „Гоце Делчев” – София, с диригент Марек Дяков, и Вокален ансамбъл „Езерец” при НЧ „Никола Вапцаров-1866”, с диригент Илиян Юручки. В музикалната програма са включени известни творби на родните композитори Филип Кутев, Кирил Стефанов, Коста Колев, Петър Льондев и Стефан Мутафчиев. Двата ансамбъла ще изпълнят и произведения на своите диригенти Илиян Юручки и Марек Дяков.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Петрич почита Левски с факелно шествие

Публикувано

на

Факелно шествие ще се проведе в град в Петрич за 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Началото на проявите за отбелязване на събитието ще е с откриването на изложба на тема „Левски в българската литература“ от 10.00 часа на 18 февруари.

Експозицията ще е подредена в Народно читалище „Братя Миладинови“. Час по-късно в Исторически музей ще бъде представена още една изложба – „Апостолът на свободата“. Церемонията по награждаване на участниците в областния конкурс „Левски-пример за величие“, организиран от ЦПЛР-ОДК Петрич, е планирана за 13,00 часа.

Факелното шествие в памет на Васил Левски ще тръгне в 18 часа от градския площад. Половин час по-късно пред паметника на Народните будители ще започне литературно-музикален спектакъл под надслов „Дела трябват, а не думи“. Денят, посветен на Апостола на свободата, ще приключи с полагането на цветя и венци. /Kmeta.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ