Нов протест в Благоевград, Е 79 не беше блокиран

Около 35 автомобила и 50 благоевградчани  участваха и тази неделя в протестно шествие срещу ниския стандарт на живот у нас.

Предварително обявеният час за начало на протеста – 11,30 пред Първи корпус на Югозападния университет не беше спазен. В 12,40 автоколона с участието на 35 автомобила, всичките от Благоевград, пое с намерението да затвори движението по главен път Е 79 на изхода на Благоевград в посока София.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов беше дал разрешение протестът да се проведе по улиците „Димитър Солунски“, „Александър Стамболийски“, „14 полк“ в посока ЖК „Еленово“, „Симеон Радев“ и след това отново да завърши пред ректората на ЮЗУ“Неофит Рилски“.

Желаещите да изявят недоволството си имаха намерение да блокират движението по главен път Е 79 на изхода за София. В тази връзка остри реплики си размениха водачът на недоволните Александър Стамболийски и Кирил Манов, началник на сектор“ Обществен ред и сигурност “ в община Благоевград. Присъстващите жандармеристи и полицаи осуетиха намеренията на петдесетината протестиращи. След като те бяха спрени с мирни средства и без никакво насилие да блокират пътя София-Кулата, се опитаха  да направят това от долната страна на участъка, при отклонението на Е 79 за Благоевград, но и там бяха своевременно блокирани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене