Артистите от училищният театър на НПГ „Д. Талев“ в Гоце Делчев грабнаха първото място и голямата награда за уникалната си постановка „Корени и гранки“ на международния арт-фестивал в Банско

Първо място на международния арт-фестивал в Банско за спектакъла „Корени и гранки“  отреди  прецизното жури и  публиката на училищния театър на НПГ.

Спектакълът „Корени и гранки“ още след дебюта си на патронния пазник на елитната гимназия която носи  името на писателя Димитър Талев, спечели сърцата както на учениците така и жителите на Гоце Делчев които с огромен интерес изгледаха постановката която бе поставена с благотворителна цел в голямата зала на Домът на културата в града.

1427 лева събра уникалната постановка „Корени и гранки“ по   „Железният светилник“ на Димитър Талев, която поставиха преди седмици благотворително пред препълнената зала, талантливите ученици от НПГ „Димитър Талев“ в навечерието на прекрасния празник –Денят на християнското семейство. Постановката бе посветена и на  120 годишнината от рождението на патрона на НПГ, Димитър Талев.

Решението на ръководството на  гимназията и младите творци-артисти е, събраната сума да се използва за подпомагане на ученици от елитното училище в неравностойно положение.

Награда от международния арт-фестивал в Банско за спектакъла „Корени и гранки“ бе връчена на учителите по български език и литература от школото, Марияна Малакова,  Елена Търтова, Мария Кирева които в качеството си на сценаристи заедно с талантливите млади артисти от НПГ “Димитър Талев“ успяха истински да развълнуват публиката, а самата театрална постановка и отличното превъплатяване на младите артисти в образите на Талевите герои, дълго ще се помни от почитателите на театрално изкуство в Гоце Делчев а сега и от публиката в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене