Със супер добра новина гостите на училището в Дъбница, евродепутата Асим Адемов, зам. министъра Таня Михайлова и Методи Попов от РУО, зарадваха учители и жителите на Дъбница

Със супер добра новина, гостите които посетиха Обединено училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница сюрпрезираха директора на училището Илия Цацев, целият колектив и жителите на селото.

Добрата новина която донесоха предколедно в училището в Дъбница, евродепутата Асим Адемов който е от същото село, заместник образователния министър инж. Таня Михайлова и началника на отдел ОМДК към РУО Благоевград Методи Попов е, че проектът за разширение на училищната сграда вече е обезпечен с необходимите финансови средства от МОН.

„Тригодишните усилия на колектива се увенчаха най-после с успех, надяваме се да посрещнем новата 2019/2020 учебна година в обновеното ни училище” коментира директора Цацев като не скри, че всички са много доволни и щастливи от поднесената им по време на посещението на водената от евродепутата Асим Адемов делегация, добра новина.

Според проекта в училището в Дъбница ще бъде изградена пристройка на два етажа със сутерен на площ около 100 кв.м.

В сутерена ще бъдат разположени 5 административни помещения с достъпен коридор и санитарен възел.

На първия  етаж както и на втория в новата пристройка, върху същата квадратура от 97,44 кв.м. ще бъдат разположени класни стаи и хранилища с което уширение училището в Дъбница ще може да подсигури нормалния учебен процес на възпитаниците си и  ще може да поеме всички ученици, без да се налага родителите поради липса на достатъчна учебна база да търсят училища за децата си в други училища на територията на общината и гр. Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене