Свържете се с нас

Таблоид

Със супер добра новина гостите на училището в Дъбница, евродепутата Асим Адемов, зам. министъра Таня Михайлова и Методи Попов от РУО, зарадваха учители и жителите на Дъбница

Публикувано

на

Със супер добра новина, гостите които посетиха Обединено училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница сюрпрезираха директора на училището Илия Цацев, целият колектив и жителите на селото.

Добрата новина която донесоха предколедно в училището в Дъбница, евродепутата Асим Адемов който е от същото село, заместник образователния министър инж. Таня Михайлова и началника на отдел ОМДК към РУО Благоевград Методи Попов е, че проектът за разширение на училищната сграда вече е обезпечен с необходимите финансови средства от МОН.

„Тригодишните усилия на колектива се увенчаха най-после с успех, надяваме се да посрещнем новата 2019/2020 учебна година в обновеното ни училище” коментира директора Цацев като не скри, че всички са много доволни и щастливи от поднесената им по време на посещението на водената от евродепутата Асим Адемов делегация, добра новина.

Според проекта в училището в Дъбница ще бъде изградена пристройка на два етажа със сутерен на площ около 100 кв.м.

В сутерена ще бъдат разположени 5 административни помещения с достъпен коридор и санитарен възел.

На първия  етаж както и на втория в новата пристройка, върху същата квадратура от 97,44 кв.м. ще бъдат разположени класни стаи и хранилища с което уширение училището в Дъбница ще може да подсигури нормалния учебен процес на възпитаниците си и  ще може да поеме всички ученици, без да се налага родителите поради липса на достатъчна учебна база да търсят училища за децата си в други училища на територията на общината и гр. Гоце Делчев.

коментара

Таблоид

УЧИТЕЛ И УЧЕНИЧКА ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРС НА ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ

Публикувано

на

Вчера , на официалната церемония по награждаването  в Благоевград ,учителката  Райка Славчева и ученичката Мира Арнаудова от 8-„б“ клас на СУ Св. Св. „Кирил и Методий“ в Сатовча бяха удостоени с национални награди и грамоти от ученическия конкурс „Героите не се забравят – XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“, организиран от Фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград и Община Банско.

Община Сатовча и училище Сатовча за пореден път  имат повод за гордост след като станаха ясни  резултатите и от този национален  конкурс.

Ученичката Мира Арнаудова зае второ място в категорията писане на стихотворение, а неин консултант бе класният й ръководител – г-жа Райка Славчева.И двете получиха специални  поздрави от председателят на ОбСНВ, д-р Теменужка Любенова  от заместник областния управител  Иван Стоянов и от  представители на РУО – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Собствениците на магазин “Албена“ облякоха с нови топли грейки , палта и обувки настанените в Центъра за възрастни с умствена изостаналост потребители

Публикувано

на

Истинско коледно настроение  се завихри   днес и в Цнст –Гоце Делчев . Потребителите на Център за настаняване от семеен тип, за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев бяха истински зарадвани от невероятните коледни подаръци които им поднесоха собствениците на магазин „Албена „ в града – Александър и Албена Тюмбелекчиеви .

Двамата бизнесмени с големи сърца за предстоящите светли Коледни празници подариха на всички потребители от центъра топли грейки , палта и обувки които бяха облечени от тях на момента с голяма радост и признателност .

За истински човешкият жест към потребителите на центъра, ръководството и  колективът на социалната институция благодариха и пожелаха на  дарителите Албена и Александър здраве и благословение през новата 2019 година.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ