Времето днес: Слънчево, но студено

На втория ден от месец декември ще е студено с минимални температури предимно между минус 11° и минус 6°. В сутрешните часове на места по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури в Северна България ще са между минус 3° и 2°, докато в Южна ще са предимно между 3° и 8°.

На 2-ри декември ще е студено с минимални температури предимно между минус 11° и минус 6°

Времето в Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 12°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево и почти тихо. Максимални температури – между 0° и 4°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е подходящо за туризъм, ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части временно до силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

От понеделник до сряда съществени валежи не се очакват. През първите два дни от юг-югозапад ще се затопля, повече в планините и планинските райони.

В западната и централната част на Дунавската равнина ниската облачност ще се задържи и там дневните температури все още ще остават отрицателни, а и минималните ще са предимно между минус 10° и минус 5°. През нощта срещу сряда там са възможни поледици. В сряда вятърът временно ще е от северозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. На места в страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Дневните температури вече навсякъде ще са положителни, в повечето места между 6° и 11°. Преобладаващите минимални ще са между минус 2° и 3°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене