Свържете се с нас

Бизнес

Банско ще получи награда за най-устойчив целогодишен туризъм

Публикувано

на

В рубриката, посветена на 45-тата годишнина на Радио Благоевград „На твое място“ гост – водещ бе кметът на община Банско Георги Икономов.

Като свои гости бе поканил общинския съветник, председател на Съюза на туристическия бизнес и съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова Малин Бистрин и директора на Националния парк „Пирин“ Росен Баненски.

От часа, посветен на Банско слушателите получиха информация за отминалия туристически сезон, за проблемите на бизнеса, както и с проблемите на опазването на планината. Доста сериозни са нарушенията и сега се търсят начини за тяхното намаляване.

bnr.bg/blagoevgrad

коментара

Бизнес

След 10 години отново купуват имоти в курорта Паничище

Публикувано

на

Два общински имота се продали в курорта Паничище, след като последните 10 години не е имало нито една сделка за парцели там, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Общината е обявила още два имота в Паничище, към които вече има интерес. Цената на имотите в Паничище, определяни от лицензиран оценител, са между 80 и 100 лева за квадратен метър, като общинският съвт решава конкретно за всеки парцел. Като съветниците могат само да вдигат цената. Парцелите са маломерни – 1 до 3-5 декара. Към обявените два имота интерес проявява дори дружетво от Несебър.

Подновеният интерес към имотите в Паничище кметът Калин Гелев обяснява с отминалата вече финансова криза. И с далновидна „политика“ от страна на сегашната управа на общината. Таксата смет за незастроените имоти е паднала три пъти. Така – ако до началото на сегашния мандат за един декар парцел в Паначище, без да бъде застрояван, се плащало 7-8 хил. лева такса смет, то сега тя е паднала на около 2 хил. лева. И това се приема положително от потенциалните купувачи.

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Керамичен завод – лидер на Балканите

Публикувано

на

Предприемач превърна неработещ керамичен завод в лидер на Балканите

Церемонията за Балканските бизнес награди е на  5 март в хотел Маринела  

Керамичният завод в Мирково, който сред лидерите на Балканите,  е финалист в престижните  награди Balkan Business Awards 2019 .  Златните статуетки, които ще отличат най-значимите постижения в бизнеса на Балканския полуостров, ще бъдат връчени на  5 март 2019 г. от 20 ч. в балната зала на хотел Маринела,  съобщава VIP Communication PR .

Производствената база е с площ над 80 000 кв.м., на която е разположен действащ завод за керамични изделия.  В процес на пуск е нова технологична линия, от най-съвременен тип. За нейното проектиране е събран екип от най-добрите специалисти в Европа, България и Турция.
Заводът е собственост на фирмата “Пролайф Технолоджи” ЕООД, която е регистрирана през V.1993 г. и закупува неработещата керамична фабрика в с. Мирково. След 4 месечен период на ремонтни и възстановителни работи, през септември 1993 г. производството на тухли е възстановено. Този завод е първия частен след промените през 1989 г. Фабрикат а работи с персонал от около 60 души непрекъснато по десет месеца годишно. 
През периода 2001-2002 г във фабриката е проведена мащабна реконструкция на глиноподготовката на стойност над 350 000 лева със собствени средства, което рязко подобрява качеството. Бурното развитие на строителството от преди кризата и недостатъчният капацитет на българските заводи доведе до внос на повече тухли от произвежданите в България. 
Фирмата в своята дейност е осъществявала проучване на нови находища на глини и усъвършенстване на технологичните процеси в действащата фабрика и увеличаване на капацитета. Логично развитие на тези процеси е и проектът за изграждане на нова технологична линия от съвременен тип. 
От 2010 г. собственикът Димитър Георов е председател на Съюза на керамиците.  Носител е на множество награди за професионализъм и заслуги.
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони. 
Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата,  Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара,  Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други. Журирането, което ще отреди победителите във Balkan Business Awards 2018, е поверено на партньорите на събитието, както и на ресорните журналисти.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ