Свържете се с нас

Бизнес

Банско ще получи награда за най-устойчив целогодишен туризъм

Публикувано

на

В рубриката, посветена на 45-тата годишнина на Радио Благоевград „На твое място“ гост – водещ бе кметът на община Банско Георги Икономов.

Като свои гости бе поканил общинския съветник, председател на Съюза на туристическия бизнес и съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова Малин Бистрин и директора на Националния парк „Пирин“ Росен Баненски.

От часа, посветен на Банско слушателите получиха информация за отминалия туристически сезон, за проблемите на бизнеса, както и с проблемите на опазването на планината. Доста сериозни са нарушенията и сега се търсят начини за тяхното намаляване.

bnr.bg/blagoevgrad

коментара

Бизнес

СЕМИНАР на тема „Нови технологии за производство и растителна защита в земеделието. Нови изисквания и подходи на Европейския съюз“ ще се проведе на в хотел БАЦ на 14 декември от 11:00 часа

Публикувано

на

Семинарът се организира специално за фермери, зеленчукопроизводители, производители на разсад, агрономи и консултанти по растителна защита в земеделието.

 

Ще бъдат представени:

– нови технологични схеми и иновации при зеленчукопроизводството и лозарството.

–  нови подходи за разработка и уеднаквяване  на технологичните критерии за третиране на семената – задължителна технология за всички страни от ЕС.

– тънкости при разсадопроизводството.

– възможности за реализация на продукцията на международно ниво чрез услугите на Enterprise Europe Network

 

За повече информация и регистрация на телефон: 0746 30549 или 0899 806477

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Започна изкупуването на тютюна в Плетена

Публикувано

на

В селото има едва 10 тона произведен тютюн, цените от 6,50 до 7,50 за килограм

Комисия на изкупвателната фирма „Даймон-България“ от вчера  изкупува тютюните на производителите от сатовчанското село Плетена. Средните изкупни цени се движат между 6,50 и 7,50 лева за килограм в зависимост от качеството на продукцията съобщиха от родопското село.

С всяка изминала година обаче, желаещите да отглеждат тютюн и в Плетена прогресивно намалява. Тази година в селото произведеният тютюн е едва около 10 тона. В сравнение с производството на жълтото злато както в Плетена така и в цялата община Сатовча количеството произведени тютюни е намаляло с повече от три пъти. Като причини се изтъкват ниските изкупни цени, не желанието на хората да се занимават с полска и земеделска работа и предпочитанието им да заменят робският полски труд с по лек и по високоплатен труд в чужбина.

Според статистиката, почти половината от жителите на Плетена са гастербайтери в Портогалия, Испания, Англия и др.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ