Посланиците на Европейския парламент от ПМГ „Яне Сандански“ представиха пред зам. министър Таня Михайлова, евродепутата Асим Адемов и Методи Попов от РУО

Младшите посланици на Европейския парламент от ПМГ “Яне Сандански“, които през изминалата учебна година, участваха в състезанието „Евроскола“ и като победители пътуваха до Страсбург, и техните учители – „старши посланици“, Недялка Ангушева и  Боряна Вълчева, днес представиха своите дейности и инициативи пред  Таня Михайлова, зам. министър на образованието и евродепутата  Асим Адемов.

Поводът за посещението на гостите, бе участието на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Програмата „Училища посланици на Европейския парламент“.

Образователната инициатива е насочена към ученици от средни и професионални училища, и има за цел да подобри осведомеността сред учениците, относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарната демокрация, както и относно Европейският парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

През 2018/2019г ПМГ е едно от 40-те училища в страната, одобрени да участват в Програмата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене