Свържете се с нас

Таблоид

Съветниците от ОБС Гоце Делчев с мотивирано писмо до Министерски съвет за отпускане на персонална пенсия на 9 годишната дъщеричка на убитият от гръм в Пирин Айдън Туфанов от Лъжница

Публикувано

на

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев на последната си сесия взеха решение да изпратят мотивирано писмо до Министерски съвет за отпускане на персонална пенсия на 9 годишната дъщеричка на убития от гръм това лято в Пирин Айдън Туфанов от село Лъжница.

Писмото до Министерски съвет е по повод постъпила молба от майката на 9 годишното сираче за отпускане на персонална пенсия на детето й. Тя подала документи в териториалното поделение на НОЙ Благоевград за  наследствена пенсия но й било отказано такава тъй като починалият родител нямал достатъчно трудов стаж. Общинските съветници гласуваха в пълното си мнозинство водени от факта, че персоналната пенсия е единственият начин Фатме Туфанова да бъде подсигурена със сигурен доход.

Припомняме, че 32-годишният Айдън Туфанов почина на 29 юли тази година след като бе ударен от гръм докато изкачвал Пирин с мотор с още трима негови колеги. В местността „Добро поле“ обаче ги застигнала силна буря, вследствие на което паднала мълния и го поразила.

Същия ден, четиримата мотоциклетисти от Мото клуб „Лъжница“ сред които и Айдън Туфанов отивали на приятелска среща с още петима техни колеги мотористи от клуба в Банско, които са преминали маршрута до вр. „Ореляк“ от другата страна на Пирин.

Мотористите от двата клуба – Банско и Лъжница, често си устройвали срещи и състезания на връх Ореляк.

Така, страховитата буря се разразила около 13,30 часа, малко преди двете групи да се срещнат на уговореното място. Злощастната случка станала, когато групата от Лъжница била в местността “Добро поле“. Именно там мълнията отне живота на 35-годишния Айдън от Лъжница и рани още един моторист от Корница.

 

коментара

Таблоид

Завод за медицински консумативи отваря врати след месец в Катунци

Публикувано

на

Модерната фабрика за производство на медицински консумативи в санданското село Катунци ще заработи следващия месец.

Тримата инвеститори от Египет в близките дни ще пристигнат в селището, за да се уверят, че всичко е готово за старта на предприятието. „Всичко вече е готово. Оборудвани са помещенията с машини. Двадесетина души почистват в сградата и в двора. Вървят и интервютата за наемане на работници. Идват чак от Сандански и Петрич хора, които искат да се трудят в нашето село”, заяви кметът на село Катунци – Иван Коричков.

Първоначално ще се наемат около 100-150 души, а на по-късен етап – до 1-2 години, в завода ще работят поне 300 души. В него ще се правят десетки артикули медицински консумативи. По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родният пазар.
Производственото помещение е на площ от 6 декара. Целият имот е 33,5 декара. Само за строителството тримата египетски съдружници са похарчили 2 милиона евро. Общият размер на инвестицията им е 6-7 милиона евро.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Тази седмица във вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • В ИНСТИТУТА НА ИВАН ГАДЖЕВ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЛЪСНА ИСТИНАТА: Георги
    Пирински бил агент на ЦРУ?
  • Областният съвет на ДПС събра на обща трапеза – Ифтар – жителите на гоцеделчевското село Лъжница
  • САМО ВЪВ ВЕСТНИК ГРАДЪТ! Непубликувани снимки на великия Кръстьо Сарафов!
  • Юношата на ФК „Неврокоп“ Д. Наумов: По цял ден съм на стадиона, направих най- правилния избор с „Лудогорец“
  • ВНИМАНИЕ! Опасна пешеходна пътека до Синята зона в Гоце Делчев!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ