Свържете се с нас

Таблоид

Съветниците от ОБС Гоце Делчев с мотивирано писмо до Министерски съвет за отпускане на персонална пенсия на 9 годишната дъщеричка на убитият от гръм в Пирин Айдън Туфанов от Лъжница

Публикувано

на

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев на последната си сесия взеха решение да изпратят мотивирано писмо до Министерски съвет за отпускане на персонална пенсия на 9 годишната дъщеричка на убития от гръм това лято в Пирин Айдън Туфанов от село Лъжница.

Писмото до Министерски съвет е по повод постъпила молба от майката на 9 годишното сираче за отпускане на персонална пенсия на детето й. Тя подала документи в териториалното поделение на НОЙ Благоевград за  наследствена пенсия но й било отказано такава тъй като починалият родител нямал достатъчно трудов стаж. Общинските съветници гласуваха в пълното си мнозинство водени от факта, че персоналната пенсия е единственият начин Фатме Туфанова да бъде подсигурена със сигурен доход.

Припомняме, че 32-годишният Айдън Туфанов почина на 29 юли тази година след като бе ударен от гръм докато изкачвал Пирин с мотор с още трима негови колеги. В местността „Добро поле“ обаче ги застигнала силна буря, вследствие на което паднала мълния и го поразила.

Същия ден, четиримата мотоциклетисти от Мото клуб „Лъжница“ сред които и Айдън Туфанов отивали на приятелска среща с още петима техни колеги мотористи от клуба в Банско, които са преминали маршрута до вр. „Ореляк“ от другата страна на Пирин.

Мотористите от двата клуба – Банско и Лъжница, често си устройвали срещи и състезания на връх Ореляк.

Така, страховитата буря се разразила около 13,30 часа, малко преди двете групи да се срещнат на уговореното място. Злощастната случка станала, когато групата от Лъжница била в местността “Добро поле“. Именно там мълнията отне живота на 35-годишния Айдън от Лъжница и рани още един моторист от Корница.

 

коментара

Таблоид

УЧИТЕЛ И УЧЕНИЧКА ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРС НА ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ

Публикувано

на

Вчера , на официалната церемония по награждаването  в Благоевград ,учителката  Райка Славчева и ученичката Мира Арнаудова от 8-„б“ клас на СУ Св. Св. „Кирил и Методий“ в Сатовча бяха удостоени с национални награди и грамоти от ученическия конкурс „Героите не се забравят – XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“, организиран от Фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград и Община Банско.

Община Сатовча и училище Сатовча за пореден път  имат повод за гордост след като станаха ясни  резултатите и от този национален  конкурс.

Ученичката Мира Арнаудова зае второ място в категорията писане на стихотворение, а неин консултант бе класният й ръководител – г-жа Райка Славчева.И двете получиха специални  поздрави от председателят на ОбСНВ, д-р Теменужка Любенова  от заместник областния управител  Иван Стоянов и от  представители на РУО – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Собствениците на магазин “Албена“ облякоха с нови топли грейки , палта и обувки настанените в Центъра за възрастни с умствена изостаналост потребители

Публикувано

на

Истинско коледно настроение  се завихри   днес и в Цнст –Гоце Делчев . Потребителите на Център за настаняване от семеен тип, за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев бяха истински зарадвани от невероятните коледни подаръци които им поднесоха собствениците на магазин „Албена „ в града – Александър и Албена Тюмбелекчиеви .

Двамата бизнесмени с големи сърца за предстоящите светли Коледни празници подариха на всички потребители от центъра топли грейки , палта и обувки които бяха облечени от тях на момента с голяма радост и признателност .

За истински човешкият жест към потребителите на центъра, ръководството и  колективът на социалната институция благодариха и пожелаха на  дарителите Албена и Александър здраве и благословение през новата 2019 година.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ