Свържете се с нас

Uncategorized

Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“

Публикувано

на

Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“, мачкат им труда и продукцията с 5-6 лева изкупна цена за килограм.  

Истински бунт се е завихрил тази сутрин пред изкупвателният пункт за тютюн в гърменското село Рибново, съобщиха хора от селото.

От вчера кърджалийската изкупвателна фирма „САКЕ“ купува тютюните в Рибново.

Местните тютюнопроизводители съобщават, че в първият ден на изкупната кампания, комисията е оценила тютюните на няколко семейства на средна цена от 8,25 лева за зарибяване, но от вчера следобед комисията е пуснала в действие балтията и оценява максулите на производителите на крайно ниските цени, а именно между 5 и 6 лева за килограм.

Пред самият пункт са струпани много коли пълни с тютюни които чакат реда си по предварително изготвения списък, за да продадат продукцията си, но ниските цени с които буквално фирмата посича труда им ги плаши и почти всички се отказват да сложат на кантара тютюните си и ги връщат обратно по домовете си.

Всички производители в Рибново са единодушни, че комисията незабавно трябва да напусне изкупвателния пункт и да си тръгне от селото, ако не започне реално да оценява качеството на тютюните и да дава добри цени.

Под натиска на недоволните местни тютюнопроизводители още вчера е извикан експерт-оценител който е наложил повторно оценяване и окачествяване на вече оценена вчера продукция на крайно ниските цени които са били коригирани след повторното окачествяване.

Кмета на селото, Феим Иса също е на място, съобщават от Рибново. Той е провел разговори с управителя на изкупвателната фирма и на този етап изкупуването е възстановено.

Ще реагираме остро при всеки опит за обезценяване на продукцията и труда ни, трепем се по нивите за да изкараме пари за препитание и накрая идват едни хора които купуват на ангро и на възможно най-ниски нереални цени за да реализират големи печалби а нас кучета ни яли.

Оставаме в готовност за остри реакции към всеки некоректен опит на изкупвачите да ни смажат за поредна година с ниските цени, са категорични рибновалии.

Те завяват, че при случай на некоректно оценяване на продукцията, ще изгонят ако трябва със сила комисията и няма да продадат тютюните си на „САКЕ“. Всяка година като дойде време да продаваме продукцията си направо трески ни тресат, защото очакваме отново да бъдем порязани жестоко и трудът ни да замине по вятъра се жалват производителите на жълтото злато  от Рибново.

коментара

Uncategorized

24 часа без алкохол в община Хаджидимово в изборният ден 26-ти Май

Публикувано

на

Кмета на община Хаджидимово , Людмил Терзиев с нарочна заповед  забрани  продажбата на алкохолни напитки в заведенията за обществено хранене  и употребата на алкохол на обществени места от 00,00 часа на 26.05. до 24,00часа на същият ден  който е обявен провеждане на  изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

Освен  това заповедта на кмета Людмил Терзиев гласи , че в изборния ден са забранени всякакви масови прояви ,създаващи  предпоставка за нарушаване на общественият ред . Денят на забраните е 26.05 2019 год.  и са на основание чл.44, ал.2 отЗМСМ.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Корнелия Нинова: Предложението на турския посланик да се изучава задължително турски език е неприемливо и опит за чужда намеса във вътрешните ни работи

Публикувано

на

„Днес в Кърджали турският посланик е предложил в България да се изучава задължително турски език. Това е абсолютно неприемливо и е поредният опит за чужда намеса във вътрешните работи на България“. Това написа преди минути лидерът на БПС Корнелия Нинова. Думите й бяха по повод предложението на турския посланик Хасан Улусой, който призова българското правителство да въведе задължително изучаване на турски език, включително и за българите, тъй като това щяло да гарантира още по-големи инвестиции у нас от комшиите.

Ето какво още каза Нинова по темата:

„Днес честваме делото на Кирил и Методий, азбуката, езика си и приноса ни към другите славянски народи. Дълбок поклон пред Светите братя. Над тези букви се потяхме в Класическата гимназия. Не беше лесно за 14-годишни деца да глаголим на старобългарски, старогръцки и латински. Но беше прекрасно време на сериозно учене и истински приятелства. И наученото, и приятелите пазя до днес. Пазя и дълбоко уважение към моите учители. Те ни научиха да бъдем любопитни, четящи и свободни хора. Поздравявам всички класици с патронния празник на Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“. Призовавам всички българи да пазим езика, културата и българщината“.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ