Свържете се с нас

Uncategorized

Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“

Публикувано

на

Тютюнопроизводителите от Рибново гонят комисията на изкупвателната кърджалийска фирма „САКЕ“, мачкат им труда и продукцията с 5-6 лева изкупна цена за килограм.  

Истински бунт се е завихрил тази сутрин пред изкупвателният пункт за тютюн в гърменското село Рибново, съобщиха хора от селото.

От вчера кърджалийската изкупвателна фирма „САКЕ“ купува тютюните в Рибново.

Местните тютюнопроизводители съобщават, че в първият ден на изкупната кампания, комисията е оценила тютюните на няколко семейства на средна цена от 8,25 лева за зарибяване, но от вчера следобед комисията е пуснала в действие балтията и оценява максулите на производителите на крайно ниските цени, а именно между 5 и 6 лева за килограм.

Пред самият пункт са струпани много коли пълни с тютюни които чакат реда си по предварително изготвения списък, за да продадат продукцията си, но ниските цени с които буквално фирмата посича труда им ги плаши и почти всички се отказват да сложат на кантара тютюните си и ги връщат обратно по домовете си.

Всички производители в Рибново са единодушни, че комисията незабавно трябва да напусне изкупвателния пункт и да си тръгне от селото, ако не започне реално да оценява качеството на тютюните и да дава добри цени.

Под натиска на недоволните местни тютюнопроизводители още вчера е извикан експерт-оценител който е наложил повторно оценяване и окачествяване на вече оценена вчера продукция на крайно ниските цени които са били коригирани след повторното окачествяване.

Кмета на селото, Феим Иса също е на място, съобщават от Рибново. Той е провел разговори с управителя на изкупвателната фирма и на този етап изкупуването е възстановено.

Ще реагираме остро при всеки опит за обезценяване на продукцията и труда ни, трепем се по нивите за да изкараме пари за препитание и накрая идват едни хора които купуват на ангро и на възможно най-ниски нереални цени за да реализират големи печалби а нас кучета ни яли.

Оставаме в готовност за остри реакции към всеки некоректен опит на изкупвачите да ни смажат за поредна година с ниските цени, са категорични рибновалии.

Те завяват, че при случай на некоректно оценяване на продукцията, ще изгонят ако трябва със сила комисията и няма да продадат тютюните си на „САКЕ“. Всяка година като дойде време да продаваме продукцията си направо трески ни тресат, защото очакваме отново да бъдем порязани жестоко и трудът ни да замине по вятъра се жалват производителите на жълтото злато  от Рибново.

коментара

Uncategorized

Бъдете внимателни, ако пътувате от Гоце Делчев за Попови ливави!

Публикувано

на

Читател на Топ Преса изпрати снимки от пътя Гоце Делчев – Попови ливади който все още не е почистен от натрупалия сняг, който започна да вали рано тази сутрин и изненада всички шофьори.

Апелираме към всички да бъдат внимателни при преминаване по този маршрут!

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Ужас в Югозапада! Жена бе поразена от ток, докато украсявала коледна елха с лампички

Публикувано

на

Нелеп инцидент вдигна на крак Спешен екип и полиция в Симитли. 46-годишната Цветанка бе поразена от ток, докато украсявала с лампички в шивашкия цех, в който работи.

Закарана е в болница и е контактна, няма опасност за живота. Предстои проверка на случилото се. Очаквайте подробности.

И. Петров

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ