Самородният талант от Сатовча, Цветан Кавраков представя уникалните си картини от пясък на Благотворителна изложба

Цветан Кавраков от Сатовча ще покаже своите уникални творби изработени от пясък на Благотворителна изложба на картини в София по случай Международния ден на хората с увреждане който е на 3-ти декември.

Организатори на интересната изложба са JAMBA и галерия „Класика”. Изложбата  ще може да бъде видяна от 3 до 8 декември 2018 г. като  главен акцент в нея са творбите на Цветан Кавраков от Сатовча, подкрепян от участието на Янка Трачук и на други млади автори от България и Македония.

Официалното откриване ще бъде на 3 декември 2018 г. от 18:00 часа, в галерия „Класика” на ул. Юрий Венелин 32/ъгъла с ул. „Л. Каравелов” в София.

Изложбата е с цел фондонабиране и популяризиране на проект за изграждане на Адаптиран кариерен център за младежи, който да разкрие повече възможности за професионални обучения и реализация пред хора с различни възможности в страната.

В България има около 800 хиляди души с различна степен и вид увреждания, но едва 10 % от тях работят. Липсата на равен достъп, качествено приобщаващо образование и дискриминация са основните фактори за високите бариери при включване в пазара на труда за хората с различни възможности у нас.

JAMBA стартираха Национална информационна кампания, която има за цел да промени нагласите към хората с увреждания като покаже техните възможности, таланти, потенциал и това, че всеки един човек може да се развива успешно в подходяща професионална сфера.

На тази изложба ще се видят  невероятните картини от пясък на Цветан Кавраков сред които и изработената от него уникална колекция от увековечените от Кавраков от пясък портрети на всички български царе и ханове, както и страхотни творби на други млади автори с различни възможности.

Цветан Кавраков е роден през 1972 г. в Сатовча. Завършил е образование със специалност оператор на металорежещи машини. Женен е и има едно дете. През 2006 г. претърпява травма на шийните прешлени след нелеп инцидент, който го приковава в инвалидна количка.

Пясъка с който рисува Цветан го добиват от облицовачните гнайсови камъни, чрез специална обработка, а рамките за картините си ги изработва сам. Цветан Кавраков многократно е признавал, че черпи вдъхновени от това, че хората много харесват картините му.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене