Цените на такситата в Банско няма да се увеличават през 2019 г.

Цената на таксиметровите услуги в Банско остават непроменени и през 2019 година.

Това реши ОбС- Банско на провелата се редовна месечна сесия, на която бе разгледано предложение на таксиметровите превозвачи, извършващи дейност на територията на курорта  за актуализиране цената на услугата.

Местните парламентаристи сметнаха, че новата цена, която предвижда увеличение между 70 и 100 % за някои от тарифите е необосновано. От общо 17 присъстващи на заседанието общински съветници шестима  гласуваха със „за“, а останалите 11 се въздържаха и предложението не бе прието.

Така тарифите на таксиметровите услуги в Банско запазват  цените си от 2017 година, а именно: минималните и максимални дневни цени за километър пробег  остават съответно  1.50 и 2.50 лв., а нощните 2.00 и 3.50 лева. Първоначалната такса  също се запазва на 1 лев. Същата е стойността и на  цената за повикване, а 1 минута престой остава 75 стотинки.

Против предлаганото увеличение се обяви и кметът на Банско Георги Икономов. Той бе категоричен, че и сега цените са достатъчно завишени, а услугата е скъпа, както за местното население, така и за туристите. Градоначалникът  подчерта, че и при сега действащите цени  таксиметровите  превозвачи имат достатъчно голям диапазон и могат да варират.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене