Скандал в училището в Кочан!

Наградено  дете със златен медал в спортно мероприятие на американско училище в Дубай ,отказва да влиза  часовете на учителя по физкултура в училището в Кочан Динко  Кумбаров заради грубо отношение и обиди

За скандал в училището в сатовчанското село Кочан,  майката на 7 годишния Тим Рафат Халил  който е ученик в първи клас , Антоанета Тютюнарова, днес сезира с жалби  всички институции  като Министерство на образованието ,прокуратурата, Регионалният инспекторат по образованието в Благоевград  ,Националната Агенция за защита на детето , директора на  СОУ „ Христо Смирненски“ и др.

Инцидентът заради който майката на 7 годишният Тим  сезира институциите е станал миналия ден в час по физическо който провеждал с учениците учителят Динко Кумбаров .

По думите на майката , детето й било блъскано  влачено и хвърлено на намираща се във физкултурния салон  пейка до стената за качулката на якето от учителят Кумбаров заради блъснат от Тим  конус във физкултурния салон където се провеждал часа .Майката твърди още ,че малкия докато бил влачен за качулката от учителя му се задушил тъй като дрехата при дърпането стягала гърлото му . Скандалът продължил по късно и в кабинета на директора на школото Гълъб Чаушев  където учителя Кумбаров заявил че не иска  повече Тим  в неговите часове и задал въпрос на майката дали си е прегледала детето дали е наред психичeски. От своя страна пък малкия се прибрал в къщи след случая  уплашен като заявил на майка си ,че учителят го е заплашил ,че ще го удуши и отказал категорично да ходи на училище .

Малкия Тим е български гражданин, той е роден в Дубай , майката Антоанета е от Кочан  а бащата на Тим е от Палестина .Семейството живее в Дубай . Антоанета е в Дубай от 17 години ,тя е джаз певица а съпругът й има там тур операторска фирма . Всяко лято  тя и Тим идвали нагости на близките си в Кочан но тази се наложило да останат за по- дълго  и да запише Тим в първи клас в Кочан за да не губи годината  а, тя да  си вземе изпитите тъй като учи Международен туризъм .

„ Не може учител  да има такова отношение към децата , не може той да блъска и обижда детето ми ,Тим   не знае добре български и не разбира всичко какво му говорят учителите ,може би и от там идва проблема, че не изпълнява командите на Динко Кумбаров ,но  пък е и  дете . Не може учител , с претенции за възпитан човек ,да  ме съветва  и да ми задава  въпроса  дали детето ми е психически добре и дали не е бавноразвиващо както и дали съм го подложила на лекарски прегледи за психически проблеми.Нямам обяснение как в Дубай той ходеше с толкова голямо желание на училище , дори бе награден със  златен медал в спортно мероприятие , а тук отказва да  посещава часовете по физическо .Този случай освен, че причини голям стрес на детето  ми,обиди  много и мен като майка „ обясни пред  нашия репортер Антоанета Тютюнарова .

„Проверих случая веднага , дори инициирах среща между майката и учителя ,направен е констативен протокол за случилото се ,поисках  Динко Кумбаров да напише подробно и коректно писмени обяснения , разпитах и ученици от класа за случилото се .И децата и учителя заявиха че Тим не е удрян от учителя, две са били децата които са пречели за провеждането  на часа и Кумбаров ги е хвана за яките  на дрехите им и ги завел и поставил на пейката като им казал да стоят там , да гледат без да пречат .Останалите деца им се  присмели обаче за  това ,че са били наказани и двамата се измъкнали и избягали незабелязано от салона тъй като пейката на която са били поставени  от Кумбаров  е до вратата  .Според разказа на децата и учителя за насилие някакво и дума не може да става.

Въпреки това  аз ще наложа административно наказание на Кумбаров .

Той е един от най- добрите учители в нашето училище ,повечето от децата го харесват  именно за строгостта му и стриктното отношение към задълженията  му като учител.

Майката на Тим който е едно хубаво но малко своеволно дете ,вероятно от това, че не разбира достатъчно добре български език  има своите права да  се жалва .Аз като директор съм взел всички необходими мерки в нашето училище повече да не се случват подобни неща „ заяви директора на СОУ „Христо Смирненски“ в сатовчанското село Кочан  Гълъб Чаушев .

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене