Свържете се с нас

Таблоид

Решено! Вижте какво се случва с къщата в Дебрен

Публикувано

на

 

Проверките които бяха поискани от жителите на гърменското село Дебрен от институциите за неправомерно строителство на строителен обект върху дерето в селото са констатирали че няма нарушения нито в строителството нито в процедурите около продажбата на въздуха над дерето и строителните книжа .

Духовете в Дебрен бяха разбунени заради сграда на  Кибра и Осман Вълкови  която е  вдигната директно върху дере.  Местните бяха   категорични, че е недопустимо да се строи върху воден обект но се оказа че  такова строителство е възможно и законно .Според кмета на общината Минка Капитанова това нямало да е жилище, а търговски обект.

„Този случай се провери от всички институции – РИОСВ, ДНСК, Басейнова дирекция. Не откриха никакви сериозни нарушения. Намериха съвсем дребни отклонения от проекта – 10-20 сантиметра в някои от стените, едно стъпало повече имало на входа. Поискаха от нас да спрем временно обекта, докато възложителят не отстрани допуснатите отклонения”, заяви още Капитанова .

След публикациите в пресата , бизнесмени от Гоце Делчев проявиха интерес и на място отидоха да видят строителството върху дерето в Дебрен . Пред Топ Преса те коментираха че идеята за подобно строителство е добра , че е модерна и переспективна и дори предложиха този модел да бъде използван и в Гоце Делчев за  построяване на закрития пазар  по протежението на  река Градска  от ДНА надолу .

Те дори коментираха че в Дебрен по този модел могат да се приберат в красиви постройки над дерето всички лавки и търговски бараки от цялото село в един красив търговски  обект за да не загрозяват селото .

И проверката на строежа на 4-етажния хотел в гърменското село Лещен, който също  разбуни духовете в социалните мрежи, не откри също нарушения. Всички проекти на сградата са одобрени от главния архитект и от компетентните държавни институции. Спазена е и максималната допустима височина от 10 метра.

„Обектът притежава всички необходими разрешителни. В село Лещен, което не е архитектурен резерват, процедурите за строителство са доста по-опростени в сравнение с архитектурния резерват Ковачевица. В Лещен има и други подобни къщи за гости – на по два и три етажа”, обясни  кметът на община Гърмен – Минка Капитанова. Въпросният комплекс е в самото начало на населеното място. Преди години там започна строеж по Програмата за развитие на селските райони, собственик на имота е бизнесмен от село Огняново.

Капитанова подчерта, че вече няколко години общината напразно се опитва да приеме Общ устройствен план, но това не се случва. Причината – от Националния институт за недвижимо културно наследство се бавят с отбелязването на всички археологически обекти в района.

Така приключи  и тази сага в община Гърмен.

 

коментара

Таблоид

Аптеките в Гоце Делчев и региона утре пускат кепенците за час в подкрепа на националния протест на аптекарите

Публикувано

на

Утре 20 .02. 2019 година  аптеките в Гоце Делчев и региона ще бъдат затворени за един час а именно от 15 до 16 часа .

С това си действие , аптекарите от гоцеделчевско ще подкрепят колегите си от цялата страна които ще стачкуват обявявайки се  всички заедно  против настоящата лекарствена политика на:

1/лишаване на пациентите от животоспасяващи лекарства – те липсват

2/ограничаването на достъпа на пациента до лекарства чрез ликвидирането на аптеките в повсеместно

3/монополизиране на аптечната дейност и даването й в ръцете на корпоративни структури нарушаващи закона

4/ обезценяване на фармацевтичния труд и невъзможност да окажем здравна грижа на пациента

Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно!

Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!

Настояваме за:

1/  Отлагането действието на Наредба Н-18 на НАП до съгласуването й със спецификите в аптеките

2/ Въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 г.

3/ Въвеждане на единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна

4/До задействане на електронното здравеопазване да се отложи въвеждането на  специализираната системата към ИАЛ и системата по верификация

5/ Справедливо заплащане на фармацевтичния труд

 

От Асоциацията та  фармацефтите

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВИДЕО: Млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и бебето си

Публикувано

на

Заради  разговор по –телефона или друго разсейване млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя  Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и  бебето си  

Лек автомобил Опел –Астра управляван от млада жена и с малко дете вътре в него  се заби в крайпътно дърво по пътя за  село Дъбница. Инцидента стана  днес около 10:30 часа сутринта и за щастие  и късмет и детето и жената са невредими въпреки ужасяващата  гледна на катастрофиралият автомобил.

Определено причината не е висока скорост защото  ако  скоростта беше висока катастрофата щеше да е с фатален край. Благодарение, че детето е било в детска седалка за автомобили е спасило живота му, коментират  полицейски служители.

Водачката също е невредима, тя е само с  охлузни рани на  едната ръка. И детето и жената са прегледани  в Спешен център Гоце Делчев  и са освободени .

Каква е причината  водачката с автомобила да  изскочи от пътя, да се завърти и да се  забие в крайпътното дърво, тепърва ще уточняват  полицейските служители и следователите които са поели случая .

Предположенията  са  разсейване на водачката по време на шофиране която е възможно  да е говорела по телефон или да е гледала към бебето  но със сигурност причината за нелепият инцидент не  е  превишена скорост, са първоначалните разсъждения на разследващите.   Все още не се знае от къде е водачката  на  лекият автомобил който е с кюстендилска регистрация. Със сигурност обаче жената от  региона и вероятно   не е сменила  още регистрацията на автомобилът  си който е закупила от кюстендилско. Говори се че жената зад волана е или от Гоце Делчев или от Мосомище, подробнисти които  също тепърва ще бъдат уточнявани от органите . Важното е че   и тя и детето са живи и здрави.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ