Цяла България се трогна от съдбата на Георги Георгиев от Кюстендилско

Хора от цялата страна се трогнаха от съдбата на 67-годишния Георги Георгиев, който остана без дом след пожар в къщата му в кюстендилското село Пиперков Чифлик. Мъжът, който по чудо беше спасен от горящата къща, е военно инвалид, и до този момент е разчитал единствено на себе си.

„В момента бай Георги е настанен в една от необитаемите къщи на селото. Тя се намира точно до неговата и е собственост на братовчед му. Там нямаше ток и вода, но успяхме със съвместни сили да му подсигурим най-необходимото. Който има възможност минава през него, носим му храна и сме плътно до него“, коментира кметът на селото Стефан Котев.

По негови думи десетки хора от цялата страна се обаждат и искат да даряват средства и строителни материали, така че 67-годишният кюстендилец да се върне отново в дома си. За целта има разкрита и дарителска сметка, за което са помогнали и доброволци от Кюстендил.

„И днес ходих при човека, не беше много добре след пожара. Цялата му коса е опърлена, но слава богу не е тежко пострадал. С мен се свързват хора от различни краища на страната, едни искат да дарят цигли, други обзавеждане, трети дървен материал. Сега ми се обадиха хора от Гоце Делчев. Искат да му изпратят дрехи и пари, защото пожарът погълна абсолютно всичко“, разказва още Котев.

Жители на Пиперков Чифлик пък са поставили кутии за дарения из цялото село, така че по-бързо да бъдат събрани средства и домът на бай Георги да бъде възстановен.

76-годишният Георги по чудо беше спасен, след възникнал пожар в дома му на 11 септември т.г. Инцидентът възникна малко след 6 часа сутринта, а помощ на възрастния мъж първи оказали Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев от Бригадното командване към състава на Сухопътните войски в Благоевград. По това време смелите мъже пътували за работа, когато виждат горяща къща в страни от пътя. Без да мислят слизат от автомобила и изваждат от пламъците 67-годишният мъж, който викал за помощ.

В следствие на инцидента целият покрив и вторият етаж на къщата са изгорели. „Щети има и на първия етаж. Стените са опушени и се надяваме да съберем средства, за да блъснем втория етаж от къщата и да направим ремонт на първия етаж. Човекът си няма близки или роднини. Надяваме се всички заедно да успеем и да върнем бай Георги в дома му“, обясни още кметът на Пиперков Чифлик, Стефан Котев.

Северина Димитрова

Вестник “ Топ Преса “

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене