Свържете се с нас

ВИДЕО

В навечерието на Коледа, с две нови книжки, писателят Иван Мишев зарадва децата от Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

„Шарено козле“ и  „Приключенията на Ежко“, са двете нови книжки с които в навечерието на коледните празници, популярният неврокопски детски писател, Иван Мишев, зарадва децата от Гоце Делчев. Поетът и писателят Мишев, преди няколко години се закани, че повече никога няма да пише за възрастни и удържа на думата си. И така, както всеки човек чака коледните изненади, така и малчуганите от Гоце Делчев, с трепет и вълнение чакат всяка нова книжка на любимият им писател – Иван Мишев. Много от илюстрациите в книжките на Мишев са направени от деца, които не на шега, писателят го нарече негови сътрудници. Всичко това обяснява невероятният интерес който предизвика снощи презентацията на новите книжки на автора. Творчеството на Мишев предизвиква интересът не само на невръстните читатели, но и на възрастните.

 

Трогателна изненада от снощното представяне на книжките бе, когато когато четвъртокласници от Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и малчуганите от детска градина „Звънчета“, рецитираха стихове от „Шарено козле“ и „Приключенията на Ежко“

„Да се напише книга не е чак толкова трудно, но по някога издаването й може да се окаже по-трудно от написването. Но специално в нашата община, Това не е чак толкова трудно за разлика от други общини. Защото имаме ръководство в лицето на кмета Владимир Москов и заместник кметовете, които правят всичко възможно за да подпомогнат местните творци и културата на нашия град“, каза писателят Иван Мишев. Той благодари на общинската управа които винаги подпомагат издаването на детските му книжки.

 

Сред гостите на събитието бяха и зам. кмета на Гоце Делчев, Валери Сарандев, както и лауреатът на четвъртия Национален конкурс „Да върнем на децата“, редактор и автор на предговора на „Шарено козле“, Кирил Назъров.

коментара

ВИДЕО

Честит 12-ти Рожден Ден, Ice G !!!

Публикувано

на

Днес най-младият БГ рапър Ice G – Георги Байрактарски празнува своя 12-ти рожден ден.

Гого е и част от медийна група Топ Преса, той е водещ на онлайн поредицата „Малките Новини“

 

Топ Преса пожелава на G много здраве и бъдещи успехи в музиката и в предаването!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ 5 години от създаването на социален център, празнуваха днес в Гоце Делчев

Публикувано

на

Истински празник организираха днес в двора на Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев. Поводът бе, петата годишнина от създаването му. Рожденият ден на социалната придобивка в града бе уважена от зам.кмета на Гоце Делчев, Саид Иброш, директорът на Дирекция социално подпомагане гр. Гоце Делчев, Недялка Цветкова, управители на социални заведения и учреждения в града, както и гости от Разлoг, Горно Драглище и граждани на Гоце Делчев.

В тържественото си слово, управителката Димитрия Папалезова благодари на кмета на общината, Владимир Москов, на дирекция „Социално подпомагане“ и на всички спонсори и дарители които подпомагат социално и материално социалния център. „Нашата цел е потребителите да се чувства значими в този труден за тях живот. За това се грижим индивидуално за тях и в работата си прилагаме най-добрите практики“, каза г-жа Папалезова. В празничната програма за рождения ден на социалния център участие взеха и самите потребители.

Както на всеки рожден ден запалиха свещи на разкошна торта, а празникът продължи с народни хора в просторния двор на социалното заведение.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ