Свържете се с нас

ВИДЕО

В навечерието на Коледа, с две нови книжки, писателят Иван Мишев зарадва децата от Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

„Шарено козле“ и  „Приключенията на Ежко“, са двете нови книжки с които в навечерието на коледните празници, популярният неврокопски детски писател, Иван Мишев, зарадва децата от Гоце Делчев. Поетът и писателят Мишев, преди няколко години се закани, че повече никога няма да пише за възрастни и удържа на думата си. И така, както всеки човек чака коледните изненади, така и малчуганите от Гоце Делчев, с трепет и вълнение чакат всяка нова книжка на любимият им писател – Иван Мишев. Много от илюстрациите в книжките на Мишев са направени от деца, които не на шега, писателят го нарече негови сътрудници. Всичко това обяснява невероятният интерес който предизвика снощи презентацията на новите книжки на автора. Творчеството на Мишев предизвиква интересът не само на невръстните читатели, но и на възрастните.

 

Трогателна изненада от снощното представяне на книжките бе, когато когато четвъртокласници от Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и малчуганите от детска градина „Звънчета“, рецитираха стихове от „Шарено козле“ и „Приключенията на Ежко“

„Да се напише книга не е чак толкова трудно, но по някога издаването й може да се окаже по-трудно от написването. Но специално в нашата община, Това не е чак толкова трудно за разлика от други общини. Защото имаме ръководство в лицето на кмета Владимир Москов и заместник кметовете, които правят всичко възможно за да подпомогнат местните творци и културата на нашия град“, каза писателят Иван Мишев. Той благодари на общинската управа които винаги подпомагат издаването на детските му книжки.

 

Сред гостите на събитието бяха и зам. кмета на Гоце Делчев, Валери Сарандев, както и лауреатът на четвъртия Национален конкурс „Да върнем на децата“, редактор и автор на предговора на „Шарено козле“, Кирил Назъров.

коментара

ВИДЕО

/ВИДЕО/ :Фатме Кальор от Брезница изправи на крака голямата зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград

Публикувано

на

14 годишната Фатме Реджеп Кальор от гоцеделчевското село Брезница , снощи буквално спря дъха и изправи на крака многобройната публика в големият салон на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград където се проведе тържествения концерт-спектакъл „Земя на песни“ която своя нова продукция  представи Радио Благоевгад по случай 45-я си рожден ден .

Фатме достойно представи община Гоце Делчев и родното си село Брезница на голямото събитие на Радио Благоевград като едновременно с това за пореден път спечели сърцата на публиката и ценителите на автентичния фолклор .

В новата продукция в чест на  45-я рожден ден на Радио Благоевград малката изпълнителка от Брезница с невероятният си глас   изпя за първи път не изпятата от никой до сега уникална стара брезнишка песен „Овай да ги гледам Дено Денче“ предадена й  от нейната баба.

На детската Евровизия-2015г.,Министерството на образованието и науката , подари на всички участници диска със студийния  запис  на емблематичната родопска песен „Излел е Дельо Хайдутин“в брилянтното изпълнение на Фатме Кальор която песен тя изпълни на петото юбилейно издание „Звезди на радиото“ и спечели голямата награда .

Както писа Топ Преса , снощи радиото на Югозапада отбеляза  своите 45 години с тържествен концерт-спектакъл „Земя на песни“.
Концертът който получи голям отзвук , се състоя  в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград където бе представена и най-новата музикална продукция на Радио Благоевград.

Музикалният проект „Земя на песни“ включва 14 изпълнения по обработки на композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев.

14 годишната Фатме Кальор  за пореден път ,въпреки възръстта си, зае достойно място  сред известните имена на изпълнителите на автентичен фолклар ,а именно Румяна Филкова, Димитър Касапинов  МФГ „Банскалии“, Кинче Вълчева, Айшен Осенска, Милко Бошнаков, Елена Толева, Карамфил Божиков, Иван Гоцев, Илиян Юручки, МФГ „Огражденска четворка“, Емилия Трайкова, Анелия Трендафилова, Мариана Манолева, Исуф Лиманов.

В спектакъла участие снощи взе и Студентския фолклорен ансамбъл към Югозападния университет „Неофит Рилски“ с главен художествен ръководител проф. Николай Цветков.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Концерт-спектакъл по случай 45 години Радио Благоевград

Публикувано

на

Радиото на Югозапада отбелязва своите 45 години. По този повод Радио Благоевград организира тържествен концерт-спектакъл „Земя на песни“.
Концертът бе в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград и  представи най-новата музикална продукция на Радио Благоевград.

Музикалният проект „Земя на песни“ включва 14 изпълнения по обработки на композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев.

Вярно на своите дългогодишни традиции в областта на представяне на фолклорната музика, Радио Благоевград предлага на своите почитатели една съвременна и въздействаща концепция за интерпретация на богатото културно наследство от Югозападна България. Участвата изпълнителите: Румяна Филкова, Димитър Касапинов и МФГ „Банскалии“, Кинче Вълчева, Айшен Осенска, Милко Бошнаков, Фатме Кальор, Елена Толева, Карамфил Божиков, Иван Гоцев,Илиян Юручки, МФГ „Огражденска четворка“, Емилия Трайкова, Анелия Трендафилова, Мариана Манолева, Исуф Лиманов.

В спектакъла участва и Студентския фолклорен ансамбъл към Югозападния университет „Неофит Рилски“ с главен художествен ръководител проф. Николай Цветков.

Хореография и режисура: Николай Цветков и Георги Гаров
Художник: Мартина Иванова

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ