Свържете се с нас

Новини

На сесия в Гърмен утре разпределят напълно законно бонуси от икономи по една заплата отгоре за кметове и кметски наместници

Публикувано

на

На  насроченото за утре заседание на ОБС Гърмен ,  общинските съветници  ще решават отново тежък сазус, а именно дали кмета  Минка Капитанова и селските управници да получат допълнителни възнаграждения  в размер  от 700 до 2 200 лева.

 В дневният ред е записано,  че съветниците ще трябва да гласуват определяне размера на  допълнително възнаграждение  за постигнати резултати  на кметове и кметски наместници  на населени места  в община Гърмен съгласно чл. 21 ,ал.1т.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация според които именно общинския съвет определя размера на трудовите възнаграждания  на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба .

След направен анализ на изпълнението на бюджета към 31.10.2018 г.  се е установило ,че в дейност „Общинска администрация“ в община Гърмен ,има натрупани икономии от средствата за заплати .Съгласно чл.78,ал.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година икономията за разходите за персонал може да се използва текущо или с натрупване само за изплащане на допълнителни възнаграждения ,а реализираните в края на годината икономии от държавната дейност остават като преходен остатък по бюджета на общината и се ползват за финансиране на същите дейности.

 Съгласно чл.26,т1 от вътрешните  правила за заплатите на Общинска администрация, ОБС може да определя със свое  решение допълнително възнаграждание за постигнати резултати на кметовете на кметства и кметските наместници .

Така за постигнати резултати ,съществен принос за подобряване на дейността на  общината , социално битовия живот,изпълнение на различни програми и проекти и други дейности ,  председателят на ОБС  Исмет Узунов в  своето предложение  предлага  съветниците да глясуват бонус на кмета на общината в размер на 2 200 лева  или една допълнителна заплата отгоре .

Кметът Капитанова пък е мотивирала своето  предложение за бонусите на  колегите си от  неселените места в общината като изрично е подчертала, че  кметовете  изпълняват отговорно поставените цели и задачи. Реализират успешно инициативи, които допринасят за същественото подобряване на дейността на администрацията и обслужването на гражданите и организациите и, че кметовете на населените места и кметските наместници имат голям принос в повишаването на събираемостта на местните данъци и такси .

 

Така ако утре общинските съветници  ако кажат „Да“ на двете  предложения,  управниците  на Крушево Ангелина Качамакова, на Ореше – Ракип Камбуров, нТа Балдево – Илиана Гюрнева и на Марчево – Розен Марчев  ще получат допълнително по 700 лева.

Най-много – 1 030 лева  и тази година ще получи колегата им от Рибново Феим Иса, а кметицата на курортното село Огняново Димитрия Гюрова ще получи 985 лева.

По този начин и на базата на горните законови разпоредби не само община Гърмен ,а и всички български общини и парламента си разпределят в края на всяка бюджетна година бонуси от икономии .

 

коментара

Култура

XI ОУ „Христо Ботев“ и ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ са отличените с приза „Училище на годината 2019“

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи престижното отличие „Училище на годината 2019“ тази вечер в зала „Яворов“. Наградените учебни заведения тази година са две. В първа възрастова група  1-7 клас XI ОУ „Христо Ботев“ получи престижната награда. Във втората категория от 7 до 12 клас наградата получи ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“.

По време на церемонията кметът д-р Камбитов изрази своето удовлетворение от работата на директорите, учителите и възпитанието на учениците. „ Изключително ми е приятно да дам началото на шестото поредно издание на конкурса „Училище на годината“ в навечерието на един от най-светлите, най- хубавите, най-българските празници- 24 май. Шест години не са малко! Спомняте ли си първото издание на инициативата? Имаше едно недоверие, притеснение, имаше и сърдене кой е пръв, кой е взел награда, кой не е взел. Но виждате,че с годините, когато се работи в правилната посока, нещата се случват. Най-радващото е, че успяхме да създадем една еуфория, атмосфера, в която виждам радост, очакване, напрежение, хъс и стремеж за победа, желание. Но водещото е друго,  че всички правят нещо общо, нещо заедно, в името на една идея, идеята на конкурса, която е всички да покажат нещо общо и в същото време да представят своята индивидуалност. Задачата на учениците беше да погледнат образованието от една друга гледна точка. И искам да Ви кажа, скъпи ученици, учете! Дълбоко смятам, уверен съм, че доброто образование дава шанс и база, за да успее човек в живота. Тук е мястото да благодаря на учителите. Благодаря за всичко, което правите за нашите деца, за любовта, за грижите, за всеотдайността, за това,че ги приемате като свои деца. Великият Нелсън Мандела е казал, че образованието е най- мощното оръжие, което може да се използва, за да се промени светът. Вие им го давате. И аз съм сигурен, че с Вашите усилия, упорство, със знанията, които давате ще променят света към по-добро. Бъдете здрави!Честит празник!“, каза кметът Камбитов в  приветственото си слово.

На церемонията присъстваха народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, общественият посредник на територията на община Благоевград доц. д-р Валентин Василев, заместник- кметовете Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, учители, ученици, родители, общественици, граждани.

Бяха връчени награди още на Учител на годината в категория “Училища”, учител на годината в категория “Детски градини”, директор на годината в категория “Училища”, директор на годината в категория “Детски градини“, категория “Културни дейци”,категория „Детски ясли“.

Грамоти получиха и талантливите деца на Благоевград представили се отлично в международни и национални състезания.

Община Благоевград бе подготвила грамоти за днешните посланици на науката, образованието и културата, които полагат изключителни грижи, за да съхранят народните традиции и  ценности, които поддържат духа и националната идентичност.

По традиция програмата започна с шествие на училищните знамена, което тръгна от Съдебна палата и пристигна в зала „Яворов“ за предаване на знамената. По време на програмата Биг Бенд- Благоевград изпълниха  химна на България и химна  на Кирил и Методий. Участие взеха и много деца, които излязоха на сцената и изпяха тематични песни.

Церемонията по връчване на наградите „Училище на годината“ се провежда за шеста поредна година в Благоевград и е част от тържествата по повод 24 май- Ден на българската просвета, култура и славянската писменост,и празник на Благоевград.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ЕКСКЛУЗИВНО: НЕУДОБНИТЕ на гости на Десислава Иванчева !!! ЧАСТ 1

Публикувано

на

 

Продуцента на онлайн поредицата НЕУДОБНИТЕ Методи Байрактарски  и водещите на предаването Мариета Димитрова и Веселин Стаменов посетиха Десислава Иванчева. Апелативният съд я пусна от затвора под домашен арест, докато трае кампанията й.

Десислава Иванчева и Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и продуцент на НЕУДОБНИТЕ

„Не искам да мълча! Няма повече да мълча! Спрете мълчанието! Спрете страха! Събудете се! Те са по-слаби, когато говорим ние!“
Обяви Иванчева!

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ