Свържете се с нас

Новини

На сесия в Гърмен утре разпределят напълно законно бонуси от икономи по една заплата отгоре за кметове и кметски наместници

Публикувано

на

На  насроченото за утре заседание на ОБС Гърмен ,  общинските съветници  ще решават отново тежък сазус, а именно дали кмета  Минка Капитанова и селските управници да получат допълнителни възнаграждения  в размер  от 700 до 2 200 лева.

 В дневният ред е записано,  че съветниците ще трябва да гласуват определяне размера на  допълнително възнаграждение  за постигнати резултати  на кметове и кметски наместници  на населени места  в община Гърмен съгласно чл. 21 ,ал.1т.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация според които именно общинския съвет определя размера на трудовите възнаграждания  на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба .

След направен анализ на изпълнението на бюджета към 31.10.2018 г.  се е установило ,че в дейност „Общинска администрация“ в община Гърмен ,има натрупани икономии от средствата за заплати .Съгласно чл.78,ал.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година икономията за разходите за персонал може да се използва текущо или с натрупване само за изплащане на допълнителни възнаграждения ,а реализираните в края на годината икономии от държавната дейност остават като преходен остатък по бюджета на общината и се ползват за финансиране на същите дейности.

 Съгласно чл.26,т1 от вътрешните  правила за заплатите на Общинска администрация, ОБС може да определя със свое  решение допълнително възнаграждание за постигнати резултати на кметовете на кметства и кметските наместници .

Така за постигнати резултати ,съществен принос за подобряване на дейността на  общината , социално битовия живот,изпълнение на различни програми и проекти и други дейности ,  председателят на ОБС  Исмет Узунов в  своето предложение  предлага  съветниците да глясуват бонус на кмета на общината в размер на 2 200 лева  или една допълнителна заплата отгоре .

Кметът Капитанова пък е мотивирала своето  предложение за бонусите на  колегите си от  неселените места в общината като изрично е подчертала, че  кметовете  изпълняват отговорно поставените цели и задачи. Реализират успешно инициативи, които допринасят за същественото подобряване на дейността на администрацията и обслужването на гражданите и организациите и, че кметовете на населените места и кметските наместници имат голям принос в повишаването на събираемостта на местните данъци и такси .

 

Така ако утре общинските съветници  ако кажат „Да“ на двете  предложения,  управниците  на Крушево Ангелина Качамакова, на Ореше – Ракип Камбуров, нТа Балдево – Илиана Гюрнева и на Марчево – Розен Марчев  ще получат допълнително по 700 лева.

Най-много – 1 030 лева  и тази година ще получи колегата им от Рибново Феим Иса, а кметицата на курортното село Огняново Димитрия Гюрова ще получи 985 лева.

По този начин и на базата на горните законови разпоредби не само община Гърмен ,а и всички български общини и парламента си разпределят в края на всяка бюджетна година бонуси от икономии .

 

коментара

Новини

12 са офертите за изграждането на още един участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Публикувано

на

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на лот 3.2.2 или още 10,4 км от автомагистрала „Струма“, в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата – София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота – 3.2.1 и 3.2.2, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Отворените 12 оферти по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ за лот 3.2.2 са на:

 • ОБЕДИНЕНИЕ „КРЕСНА“, с участници: „ИСА 2000“ ЕООД, „ЕВРО АЛИАНС ТУНЕЛИ“ ЕАД и „АВТОМАГИСТРАЛИ ЧЕРНО МОРЕ“ АД;
 • „АККОРД СТРОИТЕЛНО ПРОМИШЛЕНА ИНВЕСТИЦИОННА КОРПОРАЦИЯ“ АД;
 • ДЗЗД „АМ Струма-3.2.2“, в което са: „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД, „ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас“ АД /Португалия/ и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД;
 • „ДЖЕНГИЗ ИНШААТ САНАЙИ ВЕ ТИДЖАРЕТ АНОНИМ ШИРКЕТИ“ АД;
 • ДЗЗД „ЮЖЕН КОРИДОР 3.2.2“, с участници: „Доуш Иншаат Ве Тиджарет“ АД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Трансконсулт-22“ ООД;
 • Обединение „ГЕОПЪТ СТРУМА 3.2.2“, в което са: „Геострой“ АД, „Пътстрой-92“ АД, „Биас-М“ ЕООД и „Илия Бурда“ ЕООД;
 • „КОЛИН ИНШААТ ТУРИЗМ САНАЙИ ВЕ ТИДЖАРЕТ“ АД;
 •  ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА 3.2.2“, с участници: „Джи Пи Груп“ АД и „Логистика 21“ ЕООД;
 • Консорциум „ИНТЕРБГ“, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, Частно акционерно дружество „СТРОИТЕЛНА АСОЦИАЦИЯ ИНТЕРБУДМОНТАЖ“, „БГ ЛЕНД КЪНСТРАКШЪН“ АД и „КОПЕКС И КО“ ЕООД;
 • „ТТБГ 3.2.2.“ ДЗЗД, в което са: „Тодини Конструкциони Дженерале С.П.А.“ и „Тодини България“ ООД;
 • ОБЕДИНЕНИЕ „АМ СТРУМА ЮГОЗАПАД“, с участници: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД и „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД;
 • ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА 3.2.2“, с участници: „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД, „ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД“ АД, „ВАХОСТАВ-СК“ а.с., „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД, „РУТЕКС“ ООД и „МЕТРОПРОЕКТ ПРАГА“ АД.

Лот 3.2.2 е с дължина 10,4 км. В този обект е включен и обходния път на Кресна, който е 5,5 км. При обхода на града ще бъде изградена и площадка за отдих, която ще бъде с електричество, вода и канализация. От нея ще има и връзка с Кресна. В отсечката ще бъдат построени 4 тунела – „Тисата“ /171 м/, „Света Неделя“ /1,3 км/, тунел „Кресна 1“ /358 м/ и „Кресна 2“ /230 м/. Те ще бъдат с инсталации и системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. В участъка ще има 11 виадукти с приблизителна дължина 5 км, както и 9 надлези и подлези. Чрез пътен възел „Кресна“ – при км 401+640, ще се осигурява достъпа в посока Кулата, София и път I-1. Индикативната стойност на обществената поръчка за лот 3.2.2 е 430 525 209 лв. без ДДС.

На 15 февруари бяха отворени постъпилите 10 оферти за лот 3.2.1от км 375+860 до км 389+100, и прилежащите пътни връзки. Неговата дължина е 13,2 км. В участъка ще бъдат построени 3 тунела – „Симитли“ /211 м/, „Ракитна“ /1 135 м/ и „Стара Кресна“ /1 052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлези и подлези. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възли „Полето“, „Мечкул“ и „Стара Кресна“. Индикативната стойност за изграждането на лот 3.2.1 е 444 796 305 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.

Проектът се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

коментара

Продължете с четенето

Новини

ГЕРБ – Дупница се поклони пред делото на Апостола

Публикувано

на

Ръководство, съветници и членове на ПП ГЕРБ – Дупница се поклониха пред живота и делото на един от най-великите български революционери – Васил Левски. Отбелязването на 146 години от гибелта му в Дупница започна с тържествено шествие от пл. „Свобода“ до бюст-паметника на Апостола. В шествието се включиха кметът инж. Методи Чимев, народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, зам.-кметът Крум Милев и председателят на ОбС – Дупница Емил Гущеров.

Програмата продължи с музикално-рецитална част, представена от Мъжки хор „Св. Иван Рилски“, ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ОУ „Христаки Павлович“.

„Никога не трябва да забравяме заръката на Левски, че всички народи в България ще живеят в една чиста и свята република, с едни закони – и за българина, и за турчина, и за евреина. „За всичките – еднакво ще е“, тъй рече Левски.  И не само на днешния ден, а и утре, след седмица, след година, застанали тук, пред Васил Иванов Кунчев, трябва да му обещаем едно. Обещание, че няма да спрем да осъществяваме заветите му и да направим България такава, каквато той е искал да я види. Защото заветите на Левски са национално богатство, което дава основата, на която можем да стъпим, за да бъдем равни с другите европейски народи“, каза в словото си кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Паметта на Апостола бе почетена с падане на колене и едноминутно мълчание. Институции, читалища и граждани поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски. Венци бяха положени от кмета Чимев, Крум Милев и Емил Гущеров, от депутата Радослава Чеканска и лидера на МГЕРБ – Дупница Лора Василева.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ