Валежите временно ще спират и на места ще има разкъсвания на облачността

Днес валежите временно ще спират и на места ще има разкъсвания на облачността. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Преди обяд в низините и котловините все още видимостта ще е намалена. Около обяд от запад отново ще завали, вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина от страната валежите ще са значителни. Югозападният вятър постепенно ще се ориентира от североизток и ще се усилва. С него ще започне да прониква студен въздух. В северните райони още до сутринта в сряда дъждът ще премине в сняг. Максималните температури в Северна България ще са между 3° и 8°, а в Южна между 9° и 14°, за София 10°.

В планините ще е облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над 2000-2200 метра – от сняг. В сутрешните часове ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е предимно умерен от юг-югозапад и до вечерта ще започне да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 13°, в Банско  11°, Симитли, Петрич и Сандански 17°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене