В Кресна честват тържествено Св.великомъченик Яков Персиец

По случай вторият храмов празник „Св.великомъченик Яков Персиец“ на Храм-паметник и костница „Св.Иван Рилски“ в гр.Кресна, утре, 27.11.2018 г., в тържествена обстановка и в присъствието на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, кмета на община Струмяни, г-н Емил Илиев и местни свещеници, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи тържетвена литургия в църквата и ще се обърне с приветствие към миряните. Начало на богослужението е 07:30 часа.

„Имаме радостта да пазим две частици от светите мощи на Св.великомъченик Яков Персиец в храма, които ще бъдат извадени за поклонение“, казва с гордост енорийският свещеник.

С встъпването в длъжност на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, се даде сериозен тласък в отношенията между църковната и светската власт в малката община под Пирин. В местното СУ „Св.Паисий Хилендарски“ от 2017 г. вече се изучава факултативно вероучение, а с решение № 393 по Протокол № 31 от 29.11.2017 г. на Общинския съвет в града, честването на  „Св.великомъченик Яков Персиец“ на 27 ноември е обявено за празничен и неработен ден.

Тази година заедно с миряните ще празнува и местната общинска администрация, както и всички бюджетни звена на общинска издръжка:  ДГ „Здраве“, гр.Кресна, Детска ясла, гр.Кресна и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, с.Долна Градешница.

Църковното настоятелство кани всички на празника !

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене