Протестиращи блокираха международния път Гоце Делчев – Драма (ВИДЕО)

На пореден протест излезеха в неделния ден, недоволни граждани от Гоце Делчев в подкрепа на Националния протест против системата в България. По традиция, неврокопчани започнаха протеста с авто-шествие с развети знамена и надути клаксони по главните улици на града след което блокираха пътя при село Господинци.

„Основната причина да се повишават безконтролно цените на всичко, е липсата на орган, който да се бори с корупцията, който да се бори а монополистите, дори напротив, правителството в момента, реално дава права и сили на монополните организации в България  при което няма реален начин за контрол на цените от там няма и реална конкуренция“, каза Димитър Белчев, протестиращ гражданин от Гоце Делчев. „Аз съм пенсионер „половин порция“. При четиридесет и две години трудов стаж аз получавам 220 лв! Какво ще направя с такава пенсия? Ток ли ще платя, вода ли ще платя. А вече остаряваме и лекарства вземаме. Парите не стигат за нищо. Как да живеем?!, разгневено сподели Стефан Терзиев, протестиращ пенсионер от с. Ляски.

 

Над четири часа – от 13:30 до 16:45 ч., трафикът на моторни превозни средства бе блокиран на пешеходната пътека на международния път при село Господинци. Пропускани бяха само коли с пътуващи в тях деца. Към края на блокадата, малка група от Разлог, част от протестиращите там които също блокираха същия в разложкия участък, в Господинци за да изразят подкрепата и солидарността си с протестиращите неврокопчани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене