Идва ли краят на пластмасовите отпадъци – мъж от Господинци с уникален проект

Идва ли краят на пластмасовите отпадъци?Отговорът търси 31 годишният Николай Пилев от Господинци на на семинароорганизиран от германско-българска индустриална камера.

Идва ли краят на пластмасовите отпадъци ? Ще оставим ли земята такава, каквато сме я заварили- чиста, зелена и красива?

На тези въпроси 31 годишният Николай Пилев  от гоцеделчевското село Господинци търси и може би намери отговорите с участието си в престижен семинар , организиран от германско-българска индустриална камера.

Заедно със свой колега, те представиха уникален проект за рециклиране на пластмасови изделия и в конкуренция с младежи от цялата страна, изключително компетентно десет членно жури отличи на първо място в България техния проект. Собственикът на най- голямото шивашко предприятие в региона, в който младежите работят – Бертрам Ролман, лично благодари и обеща да реализира пръв в България енергийния проект. Победителят е получил покана през 2019 г. да презентира проекта си в  Берлин. Екипът на кметство Господинци изказва специална благодарност към Николай Пилев “ щастливи сме , че чрез него името на с. Господинци се споменава по добър повод. Горди сме, че и в нашето малко село се раждат умни и талантливи  хора .“ Успех на проекта и скорошно реализиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене